Click pentru a te abona

Cutremur puternic în Italia: “Jumătate din oraş a dispărut”

0 Shares

*„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”

* 6 morţi, după ce o familie a fost găsită sub dărâmături în Accumoli. Reprezentanţii poliţiei au declarat că două persoane au murit în apropierea oraşului Pescara del Tronto ( sursa RAI).

Untitled-1

Un cutremur de magnitudine 6,4 s-a produs miercuri dimineaţa în centrul Italiei, lângă Perugia, transmite Reuters.

Potrivit serviciului de monitorizare geologică al Statelor Unite – U.S. Geological Survey, USGS, seismul a fost înregistrat la 4.36, ora României, în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de 10 km, considerată foarte mică. USGS a estimat iniţial magnitudinea la 6,4.

Mai multe persoane au fost implicate în accidente și pagube grele au fost provocate la clădiri și aa infrastructura rutieră, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi unui post de radio:

„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”

Cutremurul a fost resimțit în mod clar în centrul Italiei . Un ” cutremur puternic ” , din primele informații pe care le -am sunt ” sunt răniți și prăbușiri majore”, a declarat pentru RaiNews24 șeful Apărării Civile Fabrizio Curcio .

Un nou cutremur puternic , la 04:34, ora locală, a fost resimțită în întreaga zonă centrală Italia, în Abruzzo , L’ Aquila , Pescara și Teramo, oameni au ieșit în stradă . Zgomotul puternic de prăbușire s-a auzit de la peretele de est al vîrfului de munte Gran Sasso .

În urma cutremurului unii dintre piloni care susțin articulațiile viaductelor A25, ale autostrăzi între Pratola și Cocullo ( L’ Aquila ) s-ar fi deplasat . Sunt în prezent inspectate de către tehnicienii , circulația este încă deschisă și regulată .(sursa: ANSA, RaiNews24)

Cotidianul La Repubblica informează că, în Roma, clădirile s-au cutremurat pentru circa 20 de secunde.

Autoritățile au anunțat că s-au dărâmat clădiri în trei provincii, însă situația cea mai gravă este în Amatrice.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, cel mai puternic fiind de 5,5.

foto:  Twitter/2bMztSe/ Nazzareno di Mateo

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com