Click pentru a te abona

Curtea Constituțională a dat verdictul: Guvernul Orban trebuie să plătească imediat banii copiilor, alocațiile dublate(!)

151 Shares

Curtea Constituţională a României a respins, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului referitoare la Legea de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. Așadar, guvernul Orban este obligat să dubleze imediat alocațiile celor 4 milioane de copii din România.

Reamintesc faptul că la începutul lunii, guvernul liberal condus de Iohannis-Orban a continuat să nege realitatea și legile votate de PSD în deplină cunoștință de cauză și a sesizat CCR asupra Legii privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea articolului referitor la alocaţia de stat pentru copii, motivând în mod pueril faptul că nu ar fi fost întrunit cvorumul legal al şedinţelor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care a fost adoptată respingerea ordonanţei de urgenţă.

Reamintesc faptul că pe 19 august, Camera Deputaţilor a adoptat  proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Prin decizia Parlamentului, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei, respectiv, de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități.

Chiar și acum, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat în mod evident corect, premierul liberal nu acceptă faptul că trebuie să plătească dreptul legal al copiilor, alocația de stat al cărei cuantum valoric este oricum cel mai mic la nivelul Uniunii Europene și încearcă deja cunoscutele-i tertipuri s-o lungească până ce se va primi motivația Curții poate-poate reușește să păcălească oamenii cu istericale ieftine și trece de alegeri.

Eu cred că mulțimea tăcută a oamenilor, a românilor a înțeles exact cum stau lucrurile: PSD a votat creșterea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor pentru copii, a alocat banii pentru Start Up Nation, pentru programe sociale pentru că toate acestea aveau o logică conform unui Program de Guvernare pe care noi îl respectăm pentru că acesta a fost motivul pentru care românii ne-au acordat votul de încredere și ne-au trimis în Parlamentul României. Parlamentarii PSD își fac datoria față de români până la capăt.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com