Click pentru a te abona

Mirela Furtună – declaraţie politică: “Protecţia vieţii private şi a datelor personale înseamnă şi protecţia copiilor noştri”;

0 Shares

Scandalul Cambridge Analytica a scos în evidenţă faptul că datele noastre personale pot fi folosite ilegal, imoral, pot fi stocate şi utilizate pentru a atinge scopuri politice mai mari, precum campania de susţinere a Brexit-ului sau alegerile prezidenţiale americane, sau mai mici, precum candidaturi individuale. Pare puţin ciudat când o astfel de afirmaţie este făcută de un politician, însă nu este deloc. Pentru că, de exemplu, pe mine mă interesează, şi cred că pe toţi colegii mei, impactul politic şi integritatea procesului electoral indiferent de felul acestuia. Dar vreau să scot în evidenţă faptul că protecţia datelor înseamnă şi protecţia copiilor noştri.

Fondatorul companiei Facebook a fost audiat ieri de Congresul american, în contextul scandalului Cambridge Analytica, companie britanică de consultanţă politică acuzată că a folosit în mod ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook. Noi informaţii arată că 112.343 de români au avut datele compromise. Poate nu ne-ar fi interesat prea mult dacă această cifră nu ar fi apărut.

În acest context, este de interes acest subiect pentru România, pentru Parlament, pentru opinia publică sau pentru alte instituţii ale statului român?

Cred că nu încape în discuţie că implicaţiile, pe care acest scandal le-a scos în evidenţă, sunt de mare interes şi că trebuie să fim conştienţi că atunci când oferim date personale acestea pot fi utilizate abuziv. Dar la fel de bine trebuie să ne asigurăm că acestea sunt protejate. În noile societăţi digitale protecţia vieţii private şi a datelor cu caracter personal trebuie să fie o prioritate.

Nu sunt o specialistă în IT şi nici nu am valenţe de acest tip, însă sunt mamă şi cred că atât noi, dar mai ales copiii noştri trebuie instruiţi, printr-un proces public de educare, cu privire la riscurile pe care le implică platformele sociale, timpul petrecut acolo, conţinutul accesat sau postat şi alte elemente de acest tip. În niciun caz nu cred că trebuie pornită o cruciadă împotriva acestora. Ba din contră, au un impact pozitiv asupra comunicării politice, a mesajelor noastre către români, pentru socializare şi comunicare personală. Înregistrarea pe o platformă socială este benevolă, dar garanţia protecţiei datelor trebuie să existe.

Dezbaterile despre protecţia vieţii private şi a datelor personale, şi mai ales ale copiilor noştri, nu trebuie să aibă loc doar în cercuri restrânse, doar între specialişti, ci ele trebuie să fie şi publice, tocmai ca prin mesajele transmise să tragem diverse semnale de alarmă sau publicul să fie educat cu privire la riscuri. În era digitală datele noastre personale nu sunt, totuşi, un bun public şi nimeni nu trebuie să le manipuleze în niciun fel.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com