Click pentru a te abona

Cupa deltei la știucă 2015. Povești …pescărești

ANTREC Tulcea in colaborare cu Federația Organizațiilor Producătorilor de pește din Delta Dunarii a încheiat, duminică 08.011.2015, la Crișan, concursul de pescuit sportiv în mediu natural “Cupa Deltei la știucă” editia a IV-a.
pescae1
Evenimentul concurs s-a desfășurat, ca de fiecare dată, în zona localității Crișan și a înregistrat un real succes în rândul pescarilor sportivi.
Niciodată, un alt loc nu te va bulversa, aşa cum o va face Delta Dunării, până într-acolo încât nu-ţi va mai fi uşor să pescuieşti în lacuri, fie ela chiar locuite de monştrii.
Delta este o imensitate şi fragilă şi puternică, în acelaşi timp. Spiritul aventurii se contopeşte cu adierile subtile ale vântului de baltă, într-un univers acvatic, care ascunde mii de secrete.
Cel care pătrunde şi pescuieşte în această lume se regăseşte într-un cadru deosebit.
pescar2
      pescar3CUM SE PRINDE ŞTIUCA
Cu voblere, dar cel mai bine tot la linguriţă merge, de 8g, 10, 12, 14. Ziua aurie pe soare dimineaţa şi seara cromată… încerci cu tot ce ai şi schimbi la 20 de lanseuri… ideal ar fi să ai o mulinetă uşoară, nu trebuie să fie neapărat cu un raport de recuperare mare, pentru că oricum mulinezi uşor, şi o lansetă de 2.40-2.80 uşoară să nu te obosească acţiunea, 10-50 dar bun, din punct de vedere calitativ pentru că nu ştii ce surprize o să ai pe baltă… În rest, dacă ai noroc şi dă bine ştiuca ai să capeţi singur experienţă. Un sfat: nu are rost să investeşti în năluci, twistere sau voblere foarte mult la început, multe sunt scumpe şi neproductive, cel mai mult prinzi tot la linguriţă.
pescar4pescar5 Dacă te pricepi poţi improviza: o linguriţă oscilantă făcută pe loc dintr-o linguriţă de ceai, pilită bine rotunjită, îi dai 2 găuri, ataşezi o agrafă cu vârtej şi o ancoră micuţă şi vei avea rezultate remarcabile. Una la 2.30 kg şi una la 1 kg, şi eu le-am încercat pe toate şi nimic. Ce-i drept, experienţa îşi spune cuvântul, aşa că trebuie petrecut ceva timp pe baltă până să înveţi bazele… nu pe net înveţi să pescuieşti la ştiucă.
Se poate prinde bine şi la muscă. Se recomandă beţe de clasa 7-9 cu o lungime între 2,70 şi 3 m şi un fir clasa 6-8 WF plutitor, dacă vrei să pescuieşti pe bălţi cu multă buruiană. Fir trebuie să iei fluocarbon între 0,30 şi 0,40 şi un forfac de ştiucă cu o lungime 20-30 cm. Muşte poţi folosi tot felul de strea-mere cu cârlige de mărimea 1-4/0.
Dacă vrei să prinzi o ştiucă cu pretenţii atunci încearcă la linguriţă de argint. “Eram trei pescari în barcă şi dădeam de zor la ştiucă care se lăsa aşteptată îndelung, până în momentul când un coleg a scos din trusă arma decisivă (linguriţă de argint). La prima lansare a şi luat-o. Noi credeam că-i o simplă întâmplare dar capturile erau tot mai dese la cel cu linguriţa minune, iar noi încercam toate voblerele şi linguriţele din dotare, dar nimic”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.