Click pentru a te abona

Cum poate fi valorificat potențialul eco-turistic al Parcului Național Munții Măcin în condițiile în care nu se pot face amenajări corespunzătoare?

0 Shares

“Un investitor mi-a prezentat o situație atipică referitoare la amenajarea unei zone turistice din zona Măcinului, drept pentru care am formulat câteva întrebări pentru Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu” ne-a declarat deputatul Radu Anișoara.

„In speță, proiectul depus de către investitor are în vedere un teren cu o suprafață de 7500 mp situat în extravilanul localității pe un teren agricol acum, aflat în arendă, cultivat cu floarea soarelui. Investiția își propune să valorifice potențialul eco-turistic al zonei prin amenajarea unui camping pentru rulote, cu 10-12 bungalow-uri, grup grup sanitar independent, cabine de toaletă, lavoare și dușuri, a unei zone de agrement cu loc de joacă pentru copii, piscină acoperită, umbrar rustic cu terasă, un teren de mini-fotbal.

Administratia Parcului Național Munții Măcin a dat aviz negativ realizării acestei investiții pe motiv că amenajarea unei construcții permanente în arealul în care există habitate prioritare, ar reduce suprafața necesară pentru hrană, reproducere sau adăpost.

În aceste condiții am formulat trei întrebări menite să clarifice situașia de facto:

*Dacă terenul este folosit pentru agricultură în prezent, care sunt speciile la care face referire PNMM?

*Având în vedere că toate construcțiile sunt semi-permanente, cu exceptia piscinei acoperite, ar exista posibilitatea revizuirii avizului daca s-ar renunța la această parte a investiției?

*Care ar fi modificările viabile care ar trebui aduse proiectului pentru a nu afecta speciile prioritare din SCI0123 Munții Măcinului? Sper ca răspunsul avizat al Ministerului Mediului să ajute atât investitorii din zonă cât și dezvoltarea turismului în arealul Parcului Național Munții Măcin (PNMM)” a declarat deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com