Click pentru a te abona

Cum joacă Guvernul alba-neagra cu educaţia copiilor noştri! Și totuși copiiii merg la școală pe 14 Septembrie pe baza unui scenariu colorat

362 Shares

După ce a făcut mare „tam-tam” în luna iulie – în pur spirit politicianist de campanie electorală – pe marginea achiziţionării celor 250.000 de tablete pentru elevi, iată că nici nu a început bine anul şcolar şi Guvernul ne livrează cartoful fierbinte: nu are bani decât pentru 70-80.000 de dispozitive.

Lipsa banilor la buget pentru o astfel de achiziţie, care ar scoate macar parţial România din mocirla educaţională demnă de Ev Mediu în care se scaldă de ani buni (vezi toalete în curte în şcolile din mediul rural sau frigul cumplit din clase iarna), este primul motiv la care ne putem gândi atunci când promisiunea făcută cu amplomb se nuanţeaza brusc, iar premierul PNL Ludovic Orban isi ia vorba înapoi.

La altceva nu ne putem gandi: o procedură de licitaţie greoaie sau un ţap ispăşitor care nu ar fi gestionat procedura aşa cum trebuie par explicaţii cusute cu aţă albă ce frizează limita absurdului. Şi totuşi, iată ce are de spus premierul cu doar o săptămână înainte de începerea anului şcolar…

”Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC. Vom schimba conducerea. Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii, că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. (…) Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000. (…)

Noi am prevăzut, am dat Ordonanţă de Urgenţă care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene, 175 de milioane de euro, care sunt dedicaţi strict cheltuielilor pentru deschiderea şcolilor. Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a spus premierul.

Vă sună cunoscut scenariul?

Guvernul PNL va intra în istorie în mod cert drept Guvernul lui “VOM FACE”. Poate nicio altă guvernare nu a afişat o atitudine mai heirupistă decât Executivul condus de Ludovic Orban. Aşa aflăm, chiar de la sursă, că… bani ar fi, de proiecte şi bunăvoinţă nu ducem lipsă, avem chiar şi resurse de la Bruxelles special alocate… Slava Domnului, sunt de toate – mai puţin pricepere, seriozitate, responsabilitate, implicare…

Cum altfel ne-am putea explica faptul că, atunci când trebuie să îşi asume responsabilitatea faptelor şi vorbelor rostite în faţa unei ţări întregi, Guvernul dă înapoi şi arunca pisica în curtea… ONAC-ului. La finalul unei explicaţii halucinante, tragem concluzia că preşedintele acestei institutii poartă vina pentru nelivrarea în timp util a tuturor tabletelor promise. ONAC poartă povara vinovăţiei aruncată asupra sa de un Guvern care se mulţumeşte să ridice din umeri, în timp ce elevii încep anul şcolar tot fără tablete.

Tragem linie si ajungem faţă în faţă cu realitatea dureroasă: cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie NU au ajuns în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient. Și acolo unde ajung, ghinion, nu există internet! România mai are de tras până va scăpa de o povară sigură şi grea: cea a incompetenţei şi nepăsării unei guvernări fără substanţă.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com