Click pentru a te abona

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, transmit salutul meu respectuos tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării (!)

143 Shares

Fie că sunt plecați de curând, de zeci de ani sau  aparţin comunităţilor tradiţionale, fie că trăiesc în vecinătate a României, sau la mii de kilometri de țară, sunt români,  parte integrantă a poporului român. Sunt frații și surorile noastre, sunt părinții, prietenii, sunt românii noștri (!)

Ziua Românilor de Pretutindeni reprezintă cel mai potrivit prilej să reamintim tuturor să preţuim împreună valorile noastre comune: limba română, tradiţiile, simbolurile noastre naţionale și, mărturisesc cu drag că am avut plăcuta surpriză să întâlnesc români plecați de mulți ani în locuri îndepărtate de pe planetă care vorbesc impecabil limba română, care lăcrimează când ascultă o doină de-a noastră sau când îmbracă ia românească și își pun cu mândrie tricolorul românesc, când rostesc cuvântul “dor”.

Cred că este datoria noastră de onoare  să menținem legătura puternică, profundă cu toţi românii noștrii, oriunde s-ar afla ei şi să continuăm să fim mândri de fiecare român care demonstrează lumii capacitatea și puterea acestui popor greu încercat de-a lungul timpului, în întreaga sa istorie de a se ridica după fiecare grea încercare cu și mai multă voință de a merge mai departe.

Fiecare român aflat în afara granițelor țării contribuie la promovarea identității noastre, fiecare român este, de drept,  un mesager al culturii și al obiceiurilor noastre.

Instituţiile statului român au obligația să vegheze asupra nevoilor, problemelor, situațiilor complexe în care se pot regăsi mulți dintre conaționalii noștri plecați în toate colțurile lumii mai ales pentru a munci în condiții decente și pentru a asigura familiei o existență normală și speranța de a reuși. Instituțiile statului, noi toți, avem obligația de a face tot ceea ce este posibil astfel încât să le redăm încrederea, să-i ajutăm să se întoarcă acasă unde ar putea munci cu demnitate și și-ar  putea pune în slujba comunității  profesionalismul, cunoștințele și experiența dobândită, mentalitatea, astfel încât împreună să depășim toate provocările care-și arată colții, astăzi mai mult decât oricând, să facem ca România să fie o țară puternică și unită.

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!

Deputat Mirela Furtună

Comisia pentru Politică Externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com