Click pentru a te abona

Crucea Roșie Română: Internetul, o formă de sprijin

Crucea-rosie02Este vorba despre un simpozion pentru promovarea activității de ‘Căutarea de persoane și Restabilirea Legăturilor Familiale (RLF)’, organizată de Crucea Roșie Română — Sediul Central și Filiala Tulcea a SNCRR, cu susținerea Delegației Regionale a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), desfășurată la Prefectura Tulcea.

La eveniment au participat autorități locale, reprezentanți ai Serviciului pentru Imigrări, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Publică Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul Român de Informații din Tulcea.

‘În contextul european al fenomenului migrației, care a luat o amploare tot mai mare, implicând și țara noastră, Crucea Roșie Română dorește să facă mai bine cunoscută această activitate, pentru alinarea suferinței oamenilor care nu au nicio veste despre soarta familiilor lor. Relațiile familiale constituie un element esențial al identității noastre umane.’ (Viziunea Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii privind Restabilirea Relațiilor Familiale)’, Roșii spun reprezentanții Crucii Roșii, filiala Tulcea.

Crucea-rosie01Internetul, o formă de sprijin.

În acest scop, în decembrie 2012, a fost lansat un site pentru restabilirea legăturilor familiale (Restoring Family Links — RFL): www.familylinks.icrc.org care poate fi accesat de oriunde în lume pentru a intra în legătură cu o Societate Națională din țara în care se presupune că s-ar putea afla un membru de familie, cu care legătura a fost întreruptă (inclusiv de pe site-ul Crucii Roșii Române www.crucearosie.ro sau al CICR, www.icrc.org).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.