Click pentru a te abona

Criză sanitară, criză economică și Austeritate. Ce urmează.

174 Shares

V-ați întrebat de ce doresc atât de mult PNL și președintele Iohannis organizarea alegerilor la termen, pe 6 decembrie, indiferent de numărul de infectări din România?

Avem un număr de infectări zilnice care trece de 3.000, un număr de infectări foarte mari, care ar presupune luarea unor noi măsuri de restricție, inclusiv în ceea ce privește organizarea alegerilor.

Inclusiv fanul numărul 1 al președintelui Iohannis, domnul Dan Barna, președintele USR a menționat că amânarea alegerilor poate fi o soluție rezonabilă dacă situația epidemiologică ia amploare.

Numai PNL și Iohannis o țin cu alegerile la termen, indiferent de situație. E o poziție cel puțin ciudată, având în vedere că dețin atât președinția, cât și Guvernul. Nu există o justificare logică pentru forțarea alegerilor la termen.

Nu alegerile în sine sunt cea mai mare problemă, pentru a demonta și acest mit, ci campania electorală, echipele de campanie care umblă prin comunități, care petrec foarte mult timp împreună și unde posibilitatea de infectare și de răspândire a bolii e foarte mare.

Dorința lui Orban și a lui Iohannis de a organiza alegerile parlamentare pe 6 decembrie nu are nicio legătură cu democrația, ci efectiv cu planul lor de a limita deficitul bugetar prin tăierea salariilor persoanelor care lucreaza în sistemul public cu un procent cuprins între 25% și 40%.

Vor alegeri acum pentru a putea tăia salariile în ianuarie sau în februarie și de aceea nu mai contează nici numărul de infectări zilnice și nici alte argumente.

Gândirea marelui finanțist Florin Cîțu este de a tăia salariile în sistemul public pentru a limita deficitul bugetar. Evident că o asemenea măsură ar afecta și mediul privat, ar scădea puterea de cumpărare și, în final, posibilitatea României de a ieși mai repede din criză.

Toate statele au fost afectate de pandemie și toate economiile au suferit contracții majore, niciuna nu se gândește să taie salariile, oare de ce? Cel mai parșiv lucru este că vor să taie salariile persoanelor care au fost în prima linie, medicilor, asistentelor, profesorilor, polițiștilor, etc.

Veți spune, poate, că vor fi tăiate doar salariile funcționarilor din administrația centrală și locală. România are aproximativ 1 milion și 200 de mii de angajați în sistemul public, din care peste 300 de mii sunt angajați în sistemul medical (medici, asistente, ambulanțieri, infirmiere), peste 400 de mii în sistemul educațional (profesori, personal auxiliar nedidactic), și vreo 200 de mii în sistemul de ordine și siguranță publică (polițiști, pompieri, jandarmi).

Astfel, tăierea salariilor doar a unei mici părți a bugetarilor, care reprezintă doar o facțiune din cheltuielile totale nu are ajuta la reducerea deficitului bugetar. Este evident că Ludovic Orban, Florin Cîțu&co vor tăia toate salariile, exact ca în 2010. Doar nu credeți că actualul PNL este mai mult decât PDL-ul din 2010 rebrenduit, cu aceleași idei despre austeritate care vor amâna ieșirea României din criză și vor condamna la sărăcie sute de mii de români.

Mirela Furtună Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com