Click pentru a te abona

“Cred că debirocratizarea, flexibilizarea, modernizarea sistemului fiscal ar putea aduce beneficiile multașteptate de către toate categoriile de contrubuabili”

0 Shares

“De foarte multă vreme se vorbeşte în spaţiul public de necesitatea debirocratizării administraţiei publice, de nevoia de simplificare a procedurilor şi a numărului de formulare ce trebuie depuse de cetăţeni la instituţiile statului.

Fără îndoială că una dintre instituţiile ce au o birocraţie foarte dezvoltată şi deloc prietenoasă cu cetăţenii este A.N.A.F-ul. Prin natura activităţii pe care o desfăşoară instituţia nu va putea fi iubită niciodată de contribuabili, dar ea este absolut necesară pentru dezvoltarea statului în ansamblul său “a susținut într-o declarație politică în Camera Deputaților, deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială.

După ce a vorbit despre nenumăratele declarații pe care eram obligați să le depunem la instituția ANAF-ului, atât în calitate de entități cu personalitate juridică dar și în simpla calitate de persoane fizice, deputatul tulcean a susținut modernizarea acestei instituții, debirocratizarea, flexibilizarea serviciilor acestei instituții care nu se află chiar printre preferatele cetățenilor dar care are un rol esențial în dezvoltarea și stabilitatea unui stat european.

“Iată că după îndelungi așteptări, un ministru a adoptat măsuri necesare în sensul limitării numărului de astfel de declaraţii fiscale la una singură, care să cuprindă toate informaţiile necesare privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate. Sunt mândră să reamintesc faptul că ministrul Teodorovici este parlamentar de Tulcea și că nu se dezminte de cele promise în timpul campaniei electorale pe parcursul căreia am vorbit și despre aceste lucruri.

Așadar, în cadrul actului normativ prin care s-a redus numărul declaraţiilor fiscale, au mai fost corectate câteva aspecte ce creau, pe de o parte, dificultăţi în colectarea contribuţiilor de sănătate şi a contribuţiilor pentru asigurările siociale de stat, iar pe de altă parte, dificultăţi persoanelor care obţineau astfel de venituri şi erau obligate să-şi calculeze singure sumele care urmau să ajungă la bugetul de stat, mă refer aici la veniturile obţinut din drepturile de proprietate intelectuală. Deasemenea, se va menţine scutirea de la plata impozitului pe veniturile din activităţi independente, inclusiv la cele obţinute din drepturi de autor, pentru persoanele care suferă de handicat grav sau accentuat.

Consider că prin aceste măsuri statul va reuşi să aibă o colectare mult mai bună, iar persoanele fizice vor avea o sarcină birocratică mult mai facilă” și-a încheiat deputatul tulcean expozeul.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com