Click pentru a trimite e-mail

CORONAVIRUS Tulcea: S-a confirmat primul caz pozitiv COVID-19 la un cadru medical tulcean aflat în activitate

1K Shares

Astăzi, 09.04.2020 Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a confirmat, oficial, primul caz pozitiv COVID-19 la un cadru medical tulcean în activitate. Este vorba despre o asistentă medicală dintr-o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea de la care au fost prelevate probe biologice iar rezultatul testului a fost COVID-19 pozitiv. Persoana se află internată în acest moment la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea au demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost descoperiţi patru contacţi direcţi. Potrivit metodologiei aceştia au fost testaţi în cursul zilei de azi, 9 aprilie 2020 iar rezultatele analizelor au fost, din fericire, toate COVID-19 negativ.

La finalul anchetei epidemiologice, dacă vor mai fi elemente de interes public, vom reveni cu informaţii suplimentare.

COMPARTIMENT DE SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICA SI CONTROL AL BOLILOR TRANSMISIBILE comunică:

Astăzi, 09.04.2020, în județul Tulcea, situația persoanelor carantinate, autoizolate la domiciliu și confirmate pozitiv este următoarea:

– 1168 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 88 persoane si au intrat un numar de 55 persoane.

De asemenea, la această dată se afla în carantină un număr de 213 persoane. Până în 09 aprilie 2020 au ieșit din perioada de carantină 193 persoane.

Facem precizarea ca până ieri, 08.04.2020 au fost testate 142 de persoane din care confirmate 11 persoane. Dintre acestea o persoană este vindecată.

Situația detaliată a persoanelor testate:

-la persoanele carantinate au fost efectuate, conform metodologiei, 31 de testări din care 22 testări negative, 8 testări în așteptare și 2 pozitive.

-la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost efectuate 48 testări, din care 33 testări negative, 7 testări pozitive, 8 testări în așteptare.

În afară de testările efectuate la persoanele aflate în carantină și autoizolare la domiciliu s-au efectuat 63 de testări la persoane suspecte de COVID-19 din care 2 testări pozitive, 51 testări negative și 10 testări în așteptare.

Total rezultate centralizate la nivel DSP Tulcea: 99 cazuri negative, 30 cazuri în așteptare și 13 cazuri confirmate cu COVID-19: din care 0 decese și o persoană vindecată și externata.

Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la CORONAVIRUS Tulcea: S-a confirmat primul caz pozitiv COVID-19 la un cadru medical tulcean aflat în activitate

  1. Pardaillan 9 aprilie 2020 at 22:00

    cum se numeste persoana?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com