Click pentru a trimite e-mail

Corabie de epocă romană (liburnă) la Cetatea Noviodunum (Isaccea): Picnic la Cetate

*Duminică, dimineața, începând cu ora 10,00, la vechiul de barcader sau a pontonului vechi de la Isaccea, retrăim istoria împreună cu organizatorii unui proiect inedit * Reconstituirea prezenței romane pe Dunăre, cu o liburnă romană va debuta la Cetatea Noviodunum (Isaccea) în data de 12 august 2018, în cadrul activității ‘Picnic la Cetate’, acțiune susținută de Primăria orașului Isaccea.’

‘O echipă a Universității ‘Friedrich-Alexander’ din Erlangen-Nurnberg (Germania), condusă de prof. univ dr. Boris Dreyer, vine la Tulcea pentru a face o reprezentație pe Dunăre cu o ambarcațiune reconstruită folosind tehnici antice după planurile unei epave din epocă romană, cu dimensiunile de 15,70 m lungime, 2,70 m lățime, 3,20 m înălțime. Inițiativa colegilor germani se încadrează într-o serie de evenimente organizate cu prilejul celei de-a 275-a aniversări a Universității ‘Friedrich-Alexander’ din Erlangen-Nurnberg.

Prin proiectul ‘Istoria retrăită’, ediția a III-a, ne dorim să redăm publicului larg câteva momente istorice, să contribuim la educarea comunității și în special a elevilor/tinerilor, în spiritul și respectul valorilor trecutului față de tradițiile militare” (dr. Aurel-Daniel Stănică)

Organizatori: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ‘Gavrilă Simion’ Tulcea, în parteneriat cu Universitatea ‘Friedrich-Alexander’ Erlangen-Nurnberg și Asociația Pro Noviodunum.

Evenimentul face parte din proiectul cultural ‘Istoria retrăită’, ediția a III-a, finanțat de Consiliul Local Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.