Click pentru a te abona

Copiii și educația, prioritare într-un stat modern, cu un guvern responsabil

0 Shares

Am trăit și ziua în care școlile au fost închise, orele suspendate iar activitățile sportive au fost întrerupte, toate acestea generând o problemă majoră. Procesul de învățare, zilele astea, se produce destul de greu. Este adevărat că s-a luat decizia ca cei mici să poată beneficia de învățământul online, doar că există o problemă de care România se lovește cu brutalitate, dar o minimalizează.

Copiii au dreptul la educație, este un drept câștigat prin naștere, la fel cum este și dreptul la libertate. Doar că nu toți tinerii pot învăța în acest sistem hibrid, iar acolo unde a intrat în vigoare scenariul roșu lucrurile sunt cu atât mai rele. Trebuie să se țină cont, înainte de toate, că 5.000 de localități nu au acces la internet, lucru care face procesul de învățământ, în regim online, de-a dreptul impracticabil. Aceasta este prima problemă reală cu care se confruntă școlarul.

Cea de-a doua problemă, la fel de apăsătoare, este cea a tabletelor. Tabletele acelea pe care Guvernul le-a promis copiilor ai căror părinți nu au posibilități. Măști, dezinfectanți pentru școli, toate acestea au fost suportate de administrațiile locale și, în unele cazuri, chiar de către școli. Dacă nu facem ceva pentru ca cei mici să fie egali în fața procesului de educație, vom ajunge în punctul în care doar cei cu bani își vor mai permite să-și ducă copilul la școală.

Lucru inacceptabil într-o societate care se bazează pe educație pentru a crește o nouă generație. Copiii au drepturi egale, atât în fața vieții cât și Constituțional. Dacă cei de la putere nu își îndreaptă privirea, cu prioritate spre cei care vin din urmă, atunci nu vom fi decât o altă societate de consum care nu „produce” valori, lucru pe care românii nu și-l mai doresc.

Guvernul trebuie să se trezească. Copiii acestei țări trebuie să fie pe primul loc! Cei care nu își permit trebuie să fie ajutați de stat să își continuie studiile. Chiar dacă condițiile de acum ne-au schimbat modul de-a accede la educație, nu trebuie să fie un impediment și nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Avem cu adevărat nevoie de o societate educată și sănătoasă din toate punctele de vedere pentru a putea avea o țară pe măsură.

Mirela Furtună Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com