Click pentru a te abona

Cooperarea Tulcea – Izmail: primul contract de grant pentru proiectul „Infrastructura transfrontalieră de sănătate“

525 Shares

Luni, 25 martie 2019, s-a semnat la Tulcea, în prezența conducerii Consiliului Județean și a primarului orașului Izmail, Andrii Abramchenko, contractul de grant pentru proiectul „Infrastructura transfrontalieră de sănătate“. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră România – Ucraina 2014-2020.

“La aproape doi ani de la semnarea Înțelegerii de cooperare dintre Consiliul județean Tulcea și Primăria orașului Ismail, eveniment la care am am participat și pe care l-am susținut în calitate de reprezentant al Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina și secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, proiectele transfrontaliere încep să prindă contur” a declarat deputatul Mirela Furtună.

Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014 – 2020

“Reamintesc faptul că vorbeam despre oportunitățile oferite de Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014 – 2020 care prevedea investiții în valoare de peste 6.000.000 Euro,  în consorțiu: instituții publice din județul Tulcea în parteneriat cu Primăria Ismail – Regiunea Odessa, Ucraina. 

Obiectivul general al proiectului  privește îmbunătățirea accesului la sănătate în spațiul geografic al Euroregiunii Dunărea de Jos, prin îmbunătățirea infrastructurii de sănătate a județului Tulcea și a orașului Izmail, prin activități comune de reabilitare și dotare a patru spitale: Spitalul Judetean de Urgență Tulcea, Spitalul Măcin, Spitalul Regional Dunărean al Consiliului Regional Odesa și Spitalul Municipal Izmail. Cu atât mai important este pentru noi toți acest proiect, având în vedere că finanțarea vizează pediatria.

Parteneri în proiect, alături de Consiliul Județean sunt: Unitatea Administrativ Teritorială Măcin; Spitalul Regional Dunărean al Consiliului Regional Odesa, Comitetul Executiv al Orașului Izmail, Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”.

Valoarea totală eligibilă

Valoarea totală eligibilă pentru acest proiect (pentru toți partenerii) este de 4.252.896,23 Euro din care: Contribuția Uniunii Europene prin Instrumentul European de Vecinătate – 3.780.000 Euro (88,88%);

Prin semnarea acestui contract, înțelegerea de cooperare dintre cele două părți începe să dea roade. Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, echipa Consiliului Județean, echipa de la Izmail și de la Euregiunea Dunărea de Jos” a precizat deputatul Mirela Furtună, reprezentant al Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina și secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților în cadrul unei declarații de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com