Click pentru a te abona

Contul individual de economii Junior Centenar: Statul sprijină copii de la naștere până la majorat

226 Shares

Am adoptat în plenul ședinței din 3 Aprilie a.c. Programul guvernamental “Contul individual de economii Junior Centenar”  prin care statul acordă o primă de 600 de lei pe an, pentru 1.200 lei depuşi de părinte în cont. Soldul contului va mai obține o dobândă de 3% pe an.

Scopul principal al programului îl reprezinta înființarea acestui cont special de economisire sub formă de depozit – cont individual de economii Junior Centenar care va cumula o sumă importantă pe care copilul o va putea folosi după împlinirea vârdtei de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar” a fost elaborat dupa modelul instrumentelor de economisire pentru copii existente in alte tari si contribuie la crearea unor conditii de dezvoltare si formare pentru toti copiii, de la nastere pana la majorat, astfel incat sa le fie garantata egalitatea de sanse.  Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care este cetățean roman și nu a împlinit vârsta de 18 ani.

În acest cont se pot depune de către reprezentantul legal al titularului sau de către alte persoane, oricând, sume de bani în lei, prin virament, mandat poștal sau în numerar prin casieriile unităților Trezoreriei Statului. Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot face obiectul unei tranzacții, nu pot fi cesionate sau gajate, sub sancțiunea nulității actelor respective.

Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, decât în situații cu totul speciale: a) în cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului în cazul bolilor cu risc de deces al acestuia: boli infecțioase, boli rare, afecțiuni oncologice, malformații congenitale, boli hematologice, diabet, accidente domestice și intoxicații; b) în cazul achitării cheltuielilor pentru suportul serviciilor medico-sociale de care beneficiază copilul cu tulburări pervazive de dezvoltare, respectiv în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psihoneuromotorie; c) în cazul decesului titularului contului.

Deputat Mirela Furtună

Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com