Click pentru a te abona

Continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

56 Shares

În Camera Deputaților s-a votat Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.61/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

“S-a creat astfel cadrul legal pentru înființarea de centre de permanenţă în zone izolate sau greu accesibile cum este Delta Dunării dar și alte zone din țară, ori în localităţi din mediul urban sau rural în care direcţiile de sănătate publică, respectiv direcţiile medicale din ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, consideră că este necesară asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara.

“Decizia de a înfiiința aceste centre de permanență a fost luată pentru a asigura accesul pacienților la servicii de asistență medicală primară indiferent de oră și de zonă, în special în mediul rural. Prin intermediul centrelor de permanenţă, componentă de bază a sistemului sanitar românesc care garantează dreptul constituțional al cetățenilor la ocrotirea sănătății, se înfăptuiește o datorie a statului şi un drept al cetăţeanului.

Centrele de permanenţă se înfiinţează pe baza dispoziţiei emise de către directorul executiv al direcţiei de sănătate publică judeţene, cu acordul prealabil al direcţiilor de sănătate publică şi al consiliilor locale. Totodată, în acelaşi act normativ, se prevede că zonele în care se înfiinţează centre de permanenţă sunt stabilite de direcţiile de sănătate publică, cu acordul prealabil al consiliilor locale.

Deasemenea, trebuie să precizăm faptul că, centrele de permanenţă înfiinţate până la intrarea în vigoare a acestui act normative, rămân și își continuă activitatea potrivit prevederilor legale în vigoare la data înfiinţării” a concluzionat deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com