Click pentru a te abona

Construim Casa Bunicilor „Arh.Marcel Pavel”- Centru de tip „respiro” și recuperare pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități

119 Shares

Este cunoscut faptul că persoanele care îngrijesc continuu persoane cu dizabilităţi sunt supuse atât suprasolicitării fizice cât şi psihice, iar un Centru de tip RESPIRO pentru persoane cu dizabilităţi răspunde cererii profund resimţite a familiilor care doresc şi au nevoie de momente de odihnă. De-a lungul anilor, din cauza lipsei de servicii alternative și complementare şi acumulării oboselii, părinţii copiilor, copiii părinților și soții sau soțiile persoanelor cu dizabilități se rup de viața lor anterioară, renunţă chiar şi la cele mai simple bucurii ale vieții în afara îngrijirii persoanei cu dizabilități.

Trebuie să vă spun că am vorbit despre acest centru cu regretatul arhitect Marcel Pavel care, după ce am identificat locul cel mai bun pentru amplasament, l-a și “așezat în spațiu” și a scris proiectul.

Așadar, grație acestui suflet mare care a plecat de curând dintre noi spre o lume mai bună, a scris deja proiectul cu creativitatea și imaginația debordantă de care a dat dovadă toată viața, drept pentru care acest Centru poate fi construit începând de …”astazi”, în fapt, încă din prin primele zile de după ce voi fi aleasă primar al municipiului Tulcea cu voia dumneavoastră.

În semn de mulțumire și veșnică amintire, am numit acest obiectiv: “Casa Bunicilor „Arh.Marcel Pavel”-Centru de tip „respiro” și recuperare pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități.

În felul acesta, eu, împreună cu Echipa Pro România Tulcea, venim în întâmpinarea asistenților personali cu înființarea unui centru care oferă temporar familiei un moment de „respiro”, acoperă întreaga arie de nevoi, și vine atât în sprijinul familiei cât şi al persoanei cu dizabilități, dependentă de îngrijire. Știm că și asistentul personal are dreptul la odihmă și relaxare, cum ar fi normal și firesc, concediul de odihnă, dar câți dintre aceștia chiar beneficiază cu adevărat de concediu?

Este cunoscut faptul că persoanele care îngrijesc continuu persoane cu dizabilităţi sunt supuse atât suprasolicitării fizice cât şi psihice, iar un Centru de tip “respiro” pentru persoane cu dizabilităţi răspunde cererii profund resimţite a familiilor care doresc şi au nevoie de momente de odihnă. De-a lungul anilor, din cauza lipsei de servicii alternative și complementare şi acumulării oboselii, părinţii copiilor, copiii părinților și soții sau soțiile persoanelor cu dizabilități se rup de viața lor anterioară, renunţă chiar şi la cele mai simple bucurii ale vieții în afara îngrijirii persoanei cu dizabilități.

Noi, PRO România Tulcea, venim în întâmpinarea asistenților personali cu un centru care oferă temporar familiei un moment de „respiro”, acoperă întreaga arie de nevoi, și vine atât în sprijinul familiei cât şi al persoanei cu dizabilități, dependentă de îngrijire. Știm că și asistentul personal beneficiază de anumite drepturi, cum ar fi concediul de odihnă, dar câți dintre aceștia chiar beneficiază cu adevărat de concediu?

În cadrul centrului vor fi asigurate servicii de cazare concomitent cu asigurarea condițiilor de viată de tip familial (prepararea și asigurarea mesei, îngrijire personală, asistență și suport), vor fi organizate activități diverse în scopul prevenirii instituționalizării și susținerii integrării/reintegrării în comunitate a persoanelor cu dizabilități prin dobândirea de noi abilități, creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii.

În funcţie de nevoile generale şi individuale, se vor acorda servicii de recuperare, psihoterapie, consiliere psihologică, terapii de recuperare neuromotorie, gimnastică medicală, kinetoterapie, terapie prin masaj, terapii de expresie şi ocupaţionale, formarea, dezvoltarea şi consolidarea deprinderilor de viaţă independentă, igienă personală, autoservire şi autogospodărire, asistență medicală, consiliere juridică și socializare.”

Pro România Tulcea vine cu o ofertă extrem de inteligentă, cu lucruri noi, fără să uite istoria și tradițiile, obiceiurile străvechi și multiculturalitatea orașului care a scris capitole importante în Istoria României.

Votează cu încredere Zibileanu Ștefana, Primar al Municipiului Tulcea!Votează echipa Pro România pentru că nu vei fi dezamăgit! Impreună schimbăm Tulcea!

articol executat de APDR Dobrogeacult la comanda Pro România Filiala județeană Tulcea,CMF 21200010

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com