Click pentru a te abona

Constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere Trilaterale ”Delta Dunării” – ”Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina și Republica Moldova

50 Shares

“Pe agenda de lucru a întâlnirii pe care am avut-o la Ambasada Republicii Moldova, s-a aflat constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere trilaterale ”Delta Dunării” – ”Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina și Republica Moldova” a declarat deputatul social democrat Simion Lucian, membru al Comisiei pentru relația cu UNESCO din Parlamentul României.

“Împreună cu Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, și cu deputatul Ionel Palăr, președintele Comisiei UNESCO, am dezbătut importanța acestui proiect de consolidare a rețelei de arii protejate pentru protecția biodiversității și dezvoltare durabilă în Delta Dunării și în regiunea Prutului de Jos. Reamintesc faptul că  obiectivul general al proiectului a fost reducerea pierderilor de biodiversitate și îmbunătățirea nivelului de trai al populației locale prin introducerea unei abordări integrate a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră a Deltei Dunării și Regiunea Prutului de Jos și consolidarea implicării comunitare în regiune.

Obiectivele specifice sunt: îmbunătățirea cadrului instituțional pentru managementul transfrontalier al ariilor protejate din regiune prin promovarea activităților Comisiei Trilaterale Comune (CTC) *monitorizarea permanent în zona Rezervației Biosferei Prutului de Jos*extinderea ariilor protejate din partea ucraineană a Deltei Dunării și realizarea unei reabilitări pilot a ecosistemelor din zonele umede degradate;*stabilirea unui sistem comun de prevenire și avertizare în caz de incendiu în Rezervația Transfrontalieră a Biosferei „Deltei Dunării” (România/Ucraina).

Finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale ”Delta Dunării”– ”Prutul de Jos” dintre România, Ucraina şi Moldova reprezintă  un pas important pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere, a adoptării unor măsuri pentru restaurarea și reabilitarea zonelor umede, precum și pentru restaurarea și reabilitarea tradițiilor și obiceiurilor locale ale fiecărei comunități locale care trăiește în acest peisaj natural cu totul special” a declarat deputatul social democrat Lucian Simion, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com