Click pentru a te abona

Constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere „Delta Dunării – Prutul de Jos“

14 Shares

“Am participat la constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere „Delta Dunării – Prutul de Jos“ dintre România, Ucraina și Moldova organizată la Tulcea la inițiativa Comisiei permanente pentru relația cu UNESCO din Parlamentul României la care au răspuns invitației Excelența sa, Mihai Gribincea, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova și Excelența sa, Oleksandr Bankov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei.

Proiectul aceastei rezervații a biosferei transfrontaliere dintre cele trei țări este o inițiativă care merită a fi suținută în contextul acordului de la Pamplona privind avantajele unei rezervații transfrontaliere  și a provocărilor schimbărilor climatice, pentru că problemele de mediu trebuie tratate într-un context global.

Schimbările climatice reprezintă una din provocările cele mai serioase şi mai semnificative la nivel
global, pentru societatea şi ecosistemele din lumea de azi.
După ce au filtrat întreaga gamă de cauze natural a schimbărilor climatice care s-au dovedit a fi antropogenice. Volumul de CO2 şi alte gaze de seră emise în primul rând de naţiunile industrializate şi cererile părţilor mai puţin industrializate ale lumii incluzând noile economii de piaţă, crează probleme care, necontrolate se vor multiplica. În plus, rata despăduririlor în zonele tropicale determină şi ea creşterea CO2 în atmosferă cum şi pierderea de funcţii ecosistemice

Dezbaterea de la Tulcea, a relevat nevoia imperioasă de cooperare în vederea protecției mediului, a ecosistemelor, pentru realizarea unor proiecte complexe cu finanțare internațională care ar putea readuce natura pe coordonatele ei inițiale benefice tuturor.

În România, Republica Moldova si Ucraina, exista trei rezervatii ale biosferei si, potrivit Recomandarilor UNESCO de la Pamplona, din cadrul Programului «Omul si biosfera», se doreste ca rezervatiile naturale care se regăesc în aceeasi zonă, dar în state diferite, să colaboreze, să stabilească politici comune de mediu, iar la Tulcea s-a discut exact oportunitatea înființării acestui organism transfrontalier trilateral pentru dezvoltarea unor proiecte de mediu importante pentru fiecare zonă în parte dar și pentru întreaga Deltă a Dunării și pentru regiunea Prutului de Jost. Felicit organizatorii, pe toți colegii care-au participat la această importanță reuniune de la Tulcea, autoritățile locale și cele de mediu direct implicate în dezvoltarea acestui proiect” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com