Click pentru a te abona

Consiliul National al Elevilor solicită Ministerului Educației și Cercetării urgentarea procesului de elaborare și publicare a unui plan coerent privind reluarea cursurilor în anul școlar 2020 – 2021

207 Shares

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban în care solicită promulgarea şi implementarea L327/2020 care prevede asigurarea accesului la educaţie online pentru toţi elevii şi profesorii.

Demersul este asumat de federaţiile sindicale, de toate organizaţiile elevilor, de ONG-urile din domeniul educaţiei, dar şi de federaţia asociaţiilor de părinţi.

„Suntem alături de toți copiii și tinerii din România, fie că vorbim despre dublarea alocațiilor, un drept pe care-l au printr-o lege care-ar fi trebuit aplicată, suntem alături de Consiliul Naţional al Elevilor susțin în demersul lor dreptul la educaţie a fost încălcat întrucât “educaţia nu a putut continua în comunităţile dezavantajate, acolo unde dispozitivele conectate la Internet şi accesul la reţelele educaţionale rămân o utopie.

Dreptul la educaţie a fost încălcat pentru că statul român nu a furnizat accesul la şcoala online pentru elevii şi profesorii care trăiesc la limita subzistenţei, iar acest aspect s-a transpus în rezultatele îngrijorătoare la Evaluarea Naţională (jumătate dintre elevii din mediul rural nu au putut obţine o notă de promovare la Matematică) şi la examenul de Bacalaureat, unde a fost înregistrată cea mai scăzută rată de promovare din ultimii 6 ani”, am citat din scrisoarea deschisă trimisă președintelui, premierului Orban, guvernului care, se pare că este totalmente depășit de situația creată de criza sanitară pe care nu au știut să o gestioneze și, cu fiecare zi care trece, lucrurile se înrăutățesc.

Elevii atrag atenţia că riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este mult mai mare decât în rândul adulţilor (35,8% faţă de 30,2 – conform datelor făcute public de Eurostat.

Chiar astăzi, Tineretul Social Democrat solicită Guvernului Orban şi preşedintelui Iohannis să prezinte de urgenţă condiţiile în care se va desfăşura anul şcolar 2020 – 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Lipsa unei decizii clare cu mai puţin de o lună şi jumătate înainte de data prevăzută pentru începerea anului şcolar este o bătaie de joc din partea Guvernului faţă de părinţi, elevi şi profesori. Incapacitatea Executivului de a lua o decizie în această privinţă creează o stare de confuzie şi îngrijorare la nivelul întregului sistem de învăţământ din România, a familiilor care nu știu cum vor proceda.

M-au întrebat mulți tulceni ce vor face dacă vor rămâne copii acasă pentru cursuri online, ce vor face cu serviciul, cum își vor putea ajuta copiii. M-au întrebat oameni nevoiași din comunități sărace cum vor merge la școală copiii lor care vor să învețe, să scape de sărăcie.

Întreb și eu Guvernul, Ministrul Educației, pe Președintele Iohannis Ce facem domnilor liberali cu copiii din această țară care chiar vor să învețe pentru că este singura cale pe care doresc să meargă pentru a-și ajuta la rândul lor familia atunci când, cu voia Domnului își vor desăvârși studiile?!

Când credeți că veți avea niște răspunsuri concrete referitoare la organizarea noul an școlar care bate la o ușă închisă?!

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com