Click pentru a te abona

Consiliul Județean Tulcea reprezintă România în Biroul Politic al Ansamblului Regiunilor Europene

0 Shares

Ansamblul Regiunilor Europene a înaintat anul trecut o serie de recomandări pentru noul Parlament European ales să folosească experiența regiunilor pentru a contura politicile de coeziune; să sprijine angajarea tinerilor la nivel regional; să ajute regiunile pentru a face față schimbărilor demografice; să reîntărească rolul regiunilor în inovare și cercetare ; să sprijine o subsidiaritate economică eficientă.

Untitled-1

În perioada 1-2 decembrie, în Bruxelles, Belgia, a avut loc Adunarea Generală de alegeri și Biroul Politic al Ansamblului Regiunilor Europene, organism internațional ce reprezintă peste 240 de regiuni și județe din țări membre sau nemembre ale Uniunii Europene. La acest eveniment, Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de Strat Vasile, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea, Nicolae Chichi, consilier județean, și de Mircea Iordache, consilier superior în cadrul Biroului Comunicare, Relații Externe, Anticorupție și Promovarea Județului.

În ultimii doi ani, România a fost reprezentată în acest for internațional de Consiliul Județean Covasna,  Consiliul Județean Tulcea și de Consiliul Județean Vrancea. Anterior Adunării Generale și Biroului Politic de la Bruxelles, 1-2 decembrie, s-a desfășurat în interiorul județelor românești o campanie electorală dură pentru păstrarea locurilor în Biroul Politic. Consiliul Județean Covasna și – a manifestat intempestiv dorința de a rămâne în Biroul Politic, Bistrița – Năsăud, care până acum fusese membru supleant în Biroul Politic al ARE și-a manifestat dorința de a deveni titular, iar Consiliul Județean Tulcea, cu o activitate susținută pe comisii în ultimii doi ani și-a manifestat dorința de a continua să reprezinte România în Biroul Politic.

Urmare a campaniei electorale agresive și pertinente desfășurată la Winchester, Marea Britanie, 2-4 noiembrie, Consiliul Județean Tulcea a reușit să convingă majoritatea Consiliilor Județene românești membre ARE că este o soluție de reprezentare demnă de luat în seamă, clasându-se pe primul loc. Consiliul Județean Bistrița – Năsăud s-a clasat pe locul doi și va ajuta Consiliul Județean Tulcea în prezentarea realităților românești nedenaturate. Alături de cele două consilii județene, biroul ARE Alba va coordona activitatea județelor românești, în tentativa de a schimba modul de percepere a românilor în viziunea partenerilor europeni. Un prim pas în acest sens a fost făcut la Winchester, Marea Britanie, 2-4 noiembrie 2015, atunci când Consiliul Județean Tulcea a propus, în Comisia de Cultură, conectarea domeniului cultural cu cel turistic, România având un potențial deosebit în acest domeniu.

În altă ordine de idei, la Bruxelles, Hande Ozsan Bozatli a fost realeasă ca președinte al ARE pentru doi ani, fiind unic candidat la președinția ARE.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com