Click pentru a te abona

Consiliul Județean trebuie să devină principala voce în ceea ce privește politicile din Delta Dunării

0 Shares

Auzim de ceva vreme tot felul de declarații făcute în numele unor instituții, în ceea ce privește resursa piscicolă din Delta Dunării, poziții care nu așează în central preocupărilor omul din deltă.

Resursa piscicolă este esențială pentru oamenii din Delta și pentru turismul de aici.

Oamenii din Deltă și administrațiile locale sunt în responsabilitatea Consiliului Județean, cel care trebuie să dea tonul discuțiilor în ceea ce privește peștele, sau mai bine zis lipsa lui.

CJ Tulcea deține în proprietate circa 37 mii hectare de amenajări piscicole. O producție rezonabilă din aceste amenajări ar scădea serios presiunea pe resursă naturală care ar putea să se refacă fără măsuri paleative ca cea propusă recent de ARBBB. Tot ce trebuie să facă CJ Tulcea este să modifice H.C.J. 90 din 2009 în sensul de a crea facilități concesionarilor terenurilor piscicole.

E nevoie urgent de o dezbatere public ape aceste modificări.

Așa cum am susținut promovarea unei agriculturi ecologice în Delta și alinierea contractelor de concesiune la prețul pieței în ceea ce privește redevența, prin înființarea în 2013 a unei comisii care să analizeze respectivele contracte, voi susține în dezbaterea publică, pentru amenajările piscicole, următoarele:

— Concesionarea cu precădere a amenajărilor piscicole către comunitățile locale care vor să producă peste, sau asociațiilor de pescari

— O redevență invers proporțională cu producția de pește

— Perioada de grație la plata redevenței

— Asistență pentru concesionarii care vor să acceseze fonduri pentru dezvoltarea amenajărilor

— Propuneri legislative în vederea scutirii de taxe pentru peștele produs în amenajările din Delta

Dacă în cazul terenurilor agricole Consiliul Județean trebuia să fie preocupat de încasarea de fonduri cât mai mari la bugetul sau, prin practicarea de redevențe la nivelul pieței, în cazul terenurilor din amenajările piscicole grijă trebuie direcționată către protejarea resursei naturale prin producții mari în amenajări, producții care să asigure cererea din ce în ce mai mare.

Daniel Lucian Balan-consilier județean (comunicat presa)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com