Click pentru a te abona

Conferinţă naţională: Educația fără discriminare – soluția durabilă pentru egalitate de șanse și de gen în societatea românească

0 Shares

Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi este marcată la data de 8 mai cu scopul promovării egalităţii de şanse între femei și bărbați ca parte integrantă a politicii sociale.

Deputatul social democrat Mirela Furtună,  secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților și membru al   Grupului  multisectorial de lucru pentru egalitate de gen,  a participat la Conferinţa naţională cu tema “Educația fără discriminare – soluția durabilă pentru egalitate de șanse și de gen în societatea românească” organizată  marți, 8 mai a.c. la Parlamentul României, ne-a declarat la finalul lucrărilor:

“Anul acesta, Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați a fost marcată la Parlament printr-o Conferință despre Educația fără Discriminare cu o tematică generoasă referitoare la democratizarea continua a învăţământului, acest deziderat permanent al societăţii contemporane care vizează egalizarea șanselor de reusită școlară în condițiile unei instruiri de calitate. Implicarea democratizarii în domeniul educației presupune disponibilizarea efectivă a tuturor  resurselor pedagogice – informaționale, umane, materiale, financiare – existente la nivelul societății, pentru formarea-dezvoltarea optimă a celor care îndeplinesc, în diferite etape ale vieții, rolul și statutul de “obiect al educatiei”.

Conceptul de ,,egalitate“ înseamnă astăzi o egalitate reală a şanselor individuale de promovare socială, iar educaţia este instrumentul cel mai important în dezvoltarea la maximum a acestor şanse.

Conferința a avut un format interactiv și a adus pe agenda publică egalitatea de şanse și de gen în manualele şcolare și curriculum, educația civică în școli, educația privind sănătatea reproductiva, educația inclusivă.

M-am angajat ca împreună cu colegii mei, în limita mandatului și a misiunii încredințate de oamenii care ne-au trimis să le reprezentăm interesele în cel mai înalt for legislativ, să sprijinim obiectivele menite să elimine stereotipurile și discriminarea prin educție pentru o Românie modernă și europeană prin:

*revizuirea urgentă a manualelor școlare astfel încât să fie eliminate discriminările de orice fel și să se includă referințe la rolul istoric al femeilor și la contribuțiile lor culturale și științifice;

*eliminarea stereotipurilor și a barierelor structurale care le împiedică pe fete să acceseze domenii de studiu masculinizate, precum știința și tehnologia;

*includerea educației de gen și a educației pentru sănătate, inclusiv, educația sexuală, ca materie de studiu în curricula școlară;

*formarea corespunzătoare a cadrelor didactice;

*îmbunătățirea infrastructurii școlare pentru a reduce diferențele sociale în accesarea învățământului obligatoriu” a declarant Mirela Furtună.

La conferinţă au participat parlamentari, reprezentanți ai administrației prezidențiale, ai guvernului și instituțiilor guvernamentale, reprezentanți ai mediului academic, ai corpului diplomatic, ai societății civile, ai mediului de afaceri, ai mass-media.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com