Click pentru a te abona

Conferința Interparlamentară privind Viitorul Uniunii Europene. Coeziune, incluziune, unitate

278 Shares

Am participat la Conferința Interparlamentară privind Viitorul Uniunii Europene organizată timp de două zile (1-2 Aprilie a.c.) la Palatul Parlamentului în condițiile în care prima Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene pe care România o exercită coincide cu etapa decisivă a procesului de reflecție asupra viitorului UE. Și parlamentele naționale, în calitatea lor de forumuri democratice legitime ar trebui să joace un rol important în consolidarea legăturii dintre Uniune și cetățenii ei.

În cadrul Conferinței au luat cuvântul președinții celor două camera ale Parlamentului României, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, reprezentați ai grupurilor politice europene, Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană (R.Moldova), Kristian Vigenin, Parlamentul Bulgariei, Pete Sessions (fost membru al Camerei reprezentanților SUA), Gabriela Crețu și Titus Corlățean (Comisia specială pentru coordonarea activității parlamentare în casrul Președinției Consiliului Uniunii Europene).

Prin intermediul dialogului interparlamentar s-au dezbătut temele relevante privind viitorul Uniunii Europene, cu accent pe apărarea valorilor europene, problematica apărării cetățenilor, necesitatea unei reforme a modelului economic, asigurarea coeziunii, vecinătatea europeană și relațiile euro-atlantice. Conferința s-a încheiat cu semnarea unei Declarații Comune, document care va fi transmis ca aport parlamentar pentru Summit-ul UE din 9 mai 2019, de la Sibiu.

Evenimentul, structurat pe patru paneluri “Politici pentru viitor”  o dezbatere televizată, cu , “Societatea viitorului, cetăţeni şi valori în era celei de-a patra revoluţii industriale”, “Economia viitorului. Este necesară o reformare a modelului economic?” a analizat cele mai importante coordonate și provocări ale prezentului economic în context European, “Vecinătatea europeană: Balcani; Parteneriatul Estic; Relaţii euro-atlantice”, s-au dezbătut subiectele fierbinți de geopolitică, deosebit de importante pentru România și pentru toate statele membre ale UE.
Declarația adoptată cu ocazia acestei conferințe, ”Către o Uniune Europeană mai puternică, mai coezivă, mai cuprinzătoare și mai relevantă pe scena globală”, este un document cuprinzător care atinge aspecte-cheie ale funcționării proiectului European în care sunt subliniate atât relevanța UE pentru cetățeni, cât și importanța sprijinului acestora pentru continuarea eforturilor de reformare și consolidare a Uniunii.

Parlamentarii români vor continua să militeze activ pentru atingerea acestui obiectiv prin promovarea de dezbateri și consultări despre tematici legate de viitorul Europei,pentru coeziune, incluziune, soliditate internă și credibilitate externă.

Deputat Mirela Furtună

Secretar al Comisiei pentru Politică Externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com