Click pentru a te abona

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România salută cu respect Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare.

Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, sărbătoreşte nu numai bogăţia culturilor lumii, dar şi rolul esenţial al dialogului intercultural pentru realizarea păcii şi dezvoltării durabile,
Diversitatea îmbracă multe forme,iar noi, minoritățile etnice știm foarte bine acest lucru, iar limbajul este extrem de important pentru că ne definește identitatea.

Comunitatea Rusilor Lipoveni din România, pe care cu onoare o reprezint în Parlamentul României, susține cu toată tăria că religia și limba maternă este ceea ce ne defineşte lumea interioară la fel de mult cum defineşte modul în care comunicăm în lumea exterioară.

„Limbajul ne conectează la rădăcinile noastre, la cultura şi istoria noastră, dar şi la comunităţile şi familiile noastre”, se arată în mesajul directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.
Programul Dialogului interreligios al UNESCO, o componentă esenţială a Dialogului Intercultural, are drept scop promovarea dialogului între diferitele religii, tradiţii spirituale şi umaniste, într-o lume în care conflictele sunt asociate din ce în ce mai mult cu apartenenţa religioasă.

Totodată, plasarea culturii în centrul politicii de dezvoltare constituie o investiţie esenţială în viitorul omenirii şi o pre-condiţie pentru succesul proceselor de globalizare care iau în considerare principiile diversităţii culturale.
Suntem pe deplin conștienți și ne implicăm în toate formele dezvoltării sociale, economice, culturale ale României, ale Uniunii Europene.

Continuăm colaborarea și dialogul cu  toate celelalte comunități etnice cu prietenia și respectul cuvenit, în armonie și înțelegere așa după cum suntem deja cunoscuți  iar provocarea noastră majoră este de a convinge factorii de decizie politică precum şi actorii sociali de la nivel local, naţional şi internaţional în vederea integrării principiilor diversităţii culturale şi a valorilor pluralismului cultural în toate politicile publice, mecanisme şi practici, în mod special prin parteneriate publice/private.

O Românie modernă şi democratică care se construieşte pe sine, şi aspiră la o dezvoltare armonioasă, prosperitate şi emancipare pentru toţi cetăţenii săi nu poate ignora minorităţile naţionale, cetăţeni diferiţi prin origine, limbă, istorie şi tradiţii, dar egali în demnitate, drepturi şi îndatoriri cu cetăţenii români majoritari. La ora democratizării şi integrării în marea patrie a tuturor naţiunilor europene, rolul minorităţilor naţionale se cuvine în egală măsură cunoscut mai bine, recunoscut şi, poate, reevaluat, dacă va fi cazul  pentru că, în fapt,  rolul minorităților etnice este chiar un vehicol spre o mai bună integrare în marea simfonie a naţiunilor europene, o punte de legătură între români şi popoarele bătrânului și mult încercatului continent.

Cu profund respect și prietenie,

Andrian Ampleev/Deputat CRLR

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com