Click pentru a te abona

Comisia pentru muncă și protecție socială dezbate astăzi propunerea legislativă privind dialogul social

424 Shares

„Prezenta propunere legislativă reglementează disfunctionalitățile constatate în ceea ce privește organizarea și funcționarea organizațiilor sindicale și patronale, precum și în ceea ce privește desfășurarea dialogului social tripartit instituționalizat, precum și instituirea unei proceduri clare privind declanșarea, soluționarea și monitorizarea conflictelor colective de muncă și a grevelor.

Reamintesc faptul că în anul 2015 a existat un larg consens în interiorul clasei politice româneşti în privinţa scăderii numărului de membri fondatori necesari pentru infiintarea unui partid politic. Astfel că partidele politice au decis că sunt suficienți 3 membri fondatori. Rațiunea acestor modificări este de a ridica gradul de asociativitate sindicală şi, astfel, de a fi apărate cât mai bine drepturile și interesele economice și sociale ale salariaţilor” a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților.

„Această modificare legislativă este justificată în fapt de abuzurite si presiunile la care sunt supusi salariaţii în diverse companii. Celor care sunt hărţuiti, discriminati, concediați abuziv şi care lucrează în condiții inumane, care nu sunt sub protecţia legilor şi a drepturilor constituționale, legiuitorul le oferă, iată, pârghii adecvate pentru a-şi putea crea instrumentele necesare apărării.

Conform datelor Organizaţiei Internaționale a Sindicatelor, România este singurul stat membru al Uniunii Europene în care au loc încălcări sistematice ale drepturilor salariaților.

Considerăm că scăderea numărului necesar de membri fondatori pentru a organiza mai usor, mai simplu, un sindicat este unul din instrumentele necesare pentru creșterea capacităţii angajaților de a—și apăra drepturile la locul de muncă şi de a preveni abuzuri și încălcări viitoare. De altfel, la dezbateri sunt prezenți și unii dintre liderii confederațiilor sindicale din România” a mai spus deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com