Click pentru a te abona

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO la Reuniunea de la Paris

0 Shares

*Finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale ”Delta Dunării”– ”Prutul de Jos” dintre România, Ucraina şi Moldova pe agenda de dezbateri cu reprezentanții UNESCO România

Deputatul social democrat, Lucian Simion, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO participă în aceste zile la cea de-a 204-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației care se desfășoară la Paris ( 4-17 aprilie 2018).

“Vorbim despre o reuniune deosebit de importantă pentru că  în sesiunile Consiliului Executiv se dezbat toate problemele majore ale UNESCO iar noi,  parlamentarii din comisie trebuie să luăm parte la lucrările aflate pe agenda. Împreună cu colegii mei deputa Ionel Palăr, președinte al comisiei, senator Novak Csaba-Zoltan, vicepresedinte și senator Alexandru Pereș, , continuăm în felul acesta acțiunile de susținere a intereselor României pe lângă UNESCO, a demersurilor diplomatice inițiate de membrii comisiei, precum și susținerea și promovarea dosarelor ce se doresc înscrise în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural al omenirii.

Pe agenda de lucru a Consiliului se află:  Geoparcurile UNESCO în cadrul căreia au fost supuse dezbaterii cele 13 nominalizări ale Consiliului Global pentru Geoparcuri, crearea unui Institut de fizica UNESCO de categoria a II-a de care este interesat Institututului de Fizica „Horia Hulubei” de pe plaforma Magurele, implementarea recomandării privind promovarea și utilizarea multilingvismului și a accesului universal la spațiul cibernetic, punerea în aplicare a recomandării privind conservarea și accesul la patrimoniul documentar, inclusiv în formatele digitale, etapele transformării strategice a UNESCO, statutul artistului, instrumentul de evaluare a managementului durabil al turismului și rezultatele etapei pilot.

Am participat la întâlniri de lucru cu oficiali din cadrul Delegației României la UNESCO și cu cei din Secretariatul UNESCO, cu teme precum: Promovarea şi sprijinirea  noii rezervaţii a biosferei ”Porţile de Fier” ce urmează a se constitui  pe teritoriul actualului Parc Natural ”Porţile de Fier”, Finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale ”Delta Dunării”– ”Prutul de Jos” dintre România, Ucraina şi Moldova. Am inițiat demersuri şi acţiuni în privinţa Rezervaţiei Munţii Rodnei şi a Rezervaţiei Munţii Retezat ce sunt în pericol de a fi eliminate din lista Rezervaţiilor Biosferei, am solicitat monitorizarea dosarelor propuse pentru înscriere în Lista Patrimoniului cultural material si imaterial al umanității UNESCO, respectiv Cămașa cu altiță (Ia), Roșia Montană, Tg JIU, precum și monitorizarea dosarelor înscrise în Lista Patrimoniului mondial UNESCO referitoare la  Pădurile virgine de fag, la instituirea zilei de 16 Noiembrie drept  „Ziua Patrimoniului UNESCO în România” conform legii unice la nivel international și nu în ultimul rând, am susținut ca  Geoparcul Ținutul Buzăului să capete statut de “obiectiv UNESCO”, pentru că, toate aceste obiective ale noastre îndeplinesc condițiile impuse de organismele UNESCO” ne-a comunicat de la Paris deputatul social democrat Lucian Simion, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com