Click pentru a te abona

Cod Roșu pentru Dobrogea -Stare de alertă

Dobrogea_cod_rosu_01 Update ora 16,00

Toate Școlile din județele Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Brăila, Galați, Buzău, Vrancea,Dîmbovița, Dolj,  vor rămâne închise și joi, 30 ianuarie 2014.

-Toate drumurile naționale și cele județene din județul Tulcea sunt închise.

-Ninge puternic și viscolește în toată Dobrogea. Noul strat de zăpadă a ajuns pe alocuri la 50-70 cm.

Update ora 15,00

Primarii din Babadag, Luncavița, Casimcea, Măcin, Turcoaia, Jurilovca, Niculițel ne-au asigurat că au scos toate utilajele din localități și au asigurat accesul către magazine iar bătrânii singuri și familiile foarte sărace cu copii au primit lemne și alimente .

Toate drumuri de la Tulcea către București, Constanța, Brăila, Galați sunt închise.

Update ora 14,00

Drumuri închise

DN 22D, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Măcin – Horia;

DN 22E, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Garvăn – I.C.Brătianu;

DN 22, pe porţiunea cuprinsă între Două Cantoane – limita de judeţ Tulcea;

DJ 222F, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Traian – Peceneaga – Ostrov.

La Satu Nou (comuna Mihai Bravu), județul Tulcea, oamenii se plâng că nu au pâine și o familie de la marginea satului este izolată în casă cu trei copii, cel mai mic de două luni plânge de trei zile pentru că nu mai are lapte praf. 

ANM a emis o atenţionare nowcasting de cod roşu de viscol în judeţele Brăila, Buzău, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi și Constanţa, valabilă în intervalul orar 15:00 – 22:00 cu posibilitatea de extindere. Până la lăsarea nopții vântul va sulfa cu peste 85-90 km/h iar intensitatea zăpezii noi căzute de peste 15 litri pe oră (grosime de 30-50 cm) .

Potrivit atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele Brăila, Buzău, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi și Constanţa vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h,, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

ANM a precizat că până la ora 12:00, în zonele avertizate, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat, mirecuri dimineaţă, că probabilitatea ca să fie emis, miercuri după-amiază, cod roşu de ninsori şi viscol pentru anumite zone este foarte mare.

Ion Sandu a spus că este posibil să fie emis COD ROŞU pentru o perioadă scurtă, în judeţele în care se îndeplinesc condiţiile:  stratul de zăpadă să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră.

Membrii Comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni la ora 15:00, fiind posibil ca starea de alertă să fie extinsă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Starea de alertă va fi declarată pentru judeţele care urmează să fie atenţionate prin cod roşu.

Drumuri închise la ora 13,00:

DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) – Brăila și Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din județul Constanța);

DN 22A Hârșova – Saraiu (județul Constanța) – Cataloi (județul Tulcea);

DN 22D Măcin – Horia;

DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu;

DN 24D Bălăbănești – Tulucești (din județul Galați);

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Cod Roșu pentru Dobrogea -Stare de alertă

  1. ioana marinescu 29 ianuarie 2014 at 19:19

    La noi an orasul ,Babadag este o cadere imensa de zapada dar domnul primar este zi si noapte intr-o cursa ,contra cronometru pe strazile din oras cu toate utilajele din dotare cu ,fortele armate ,au dezapezit peste tot ,acesti doi tineri ,ai orasului nostru domn primar Caraman georgian si domn vice primar bontoi ionut ,tinem sa va multumim pe aceasta cale si sa fiti alaturi de noi cum ati fost pana an prezent ,,Va multumim,,///

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.