Click pentru a te abona

CNAS: s – a aprobat tratamentul cu molecule scumpe pentru afecţiunile oncologice

0 Shares

Comisiile de specialitate întrunite în regim de urgență la Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afecţiuni oncologice pentru continuarea şi iniţierea tratamentului cu molecule scumpe .

În urma analizei, comisiile din cadrul CNAS au aprobat continuarea tratamentului pentru 1.249 de bolnavi şi initierea tratamentului pentru 1.263 de bolnavi. Au fost incluse în tratament toate dosarele complete şi care au corespuns criteriilor de includere.

În prezent sunt depuse la CNAS  203 dosare care urmează să fie analizate în cadrul comisiilor din luna octombrie 2014..

Un număr de 8.607 de bolnavi cu afecţiuni oncologice beneficiază acum de tratament cu molecule scumpe, cu aprobarea CNAS, cu peste 1.000 de pacienţi mai mult decât la începutul anului:

Dacă în ianuarie 2014 erau 7.532 pacienţi în tratament cu molecule scumpe, la sfârșitul lunii septembrie a.c. numărul pacienților care beneficiază de tratament cu molecule scumpe a crescut la 8.607.

Ministerul Sănătăţii şi CNAS acordă o atenție deosebită derulării optime a Programului național de oncologie, fiind alături de toți pacienții care necesită sprijin. Urmărim să scurtăm cât mai mult posibil timpul de aşteptare al pacienţilor care au nevoie de tratament cu aprobarea CNAS”, a declarat Vasile Ciurchea, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

În ultimii ani, numărul total al bolnavilor cu afecțiuni oncologice care au acces la tratament a crescut, în medie, cu 3.000 de pacienți pe an, ajungând de la 90.474 de bolnani în 2008 la 108.000 de bolnavi în 2014.

Afecțiunile oncologice fac parte din categoria afecțiunilor care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate, fără a fi necesară prezentarea unui bilet de trimitere, conform Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 619/360/2014.

In cadrul spitalului, serviciile medicale se acordă asiguraților pe baza biletului de internare eliberat de medicul de familie. Însă, medicii care își desfășoară activitatea în ambulatoriul integrat al unui spital, în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate, pot recomanda internarea în spitalul respectiv -cu  spitalizare de zi sau continuă – prin emiterea în acest sens a unei scrisori medicale, fără a fi necesară eliberarea unui bilet de internare.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a aprobat în urmă cu o lună protocoalele terapeutice de prescriere a celor 17 molecule fără echivalent terapeutic care au fost introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite în luna mai a acestui an. Este vorba despre denumirile comune internaționale: Ambrisentanum, Stiripentol, Pasireotidum, Clofarabinum, Nelarabinum, Decitabinum, Trabectedinum, Ofatumabum, Dasatinibum, Nilotinibum, Everolimus, Ruxolitinibum, Bosentanum, Tafamidis, Romiplostimum, Sapropterinum, Plerixafor.

“Așa cum am promis, am finalizat cadrul legislativ necesar pentru actualizarea, în premieră, după șapte ani, a listei de medicamente compensate și gratuite . Astfel, pacienții vor putea beneficia de tratament inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care 9 sunt pentru tratamentul afecțiunilor oncologice”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com