Click pentru a te abona

Clopoțelul sună mai devreme – înapoi la școală. Legea educației a ajuns sa fie un puzzle

69 Shares

Noul an școlar 2019-2020 începe pe 9 septembrie și nu pe 15 septembrie cum eram obișnuiți. Legea educației a ajuns sa fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu, pierzându-se astfel imaginea unitară care ar trebui să existe.

Abandonul școlar în ultimii ani a atins o rată alarmantă , fiind una dintre cele mai mari în Uniunea Europeană.

Nu ne putem permite acest lucru ca societate. Succesul sistemului educațional este singura cale de supraviețuire a acestei țări , eșecul fiind o involuție a societății noastre.

Trebuie să îndemnăm părinții  să își încurajeze copiii să își urmeze potențialul , să fie alături de ei , să îi ajute să devină adulți responsabili și implicați , să aibă un orizont lărgit . Pe lângă programa școlară , elevii trebuie susținuți să se dezvolte pe mai multe planuri, construindu-și astfel propria lor personalitate și sistem propriu de valori. Dar acest lucru nu este posibil fară educație.

Din păcate Guvernul nu mai face o prioritate din  investițiile în instituțiile de învățământ . Elevii din mai multe localități din țară merg încă la toaletă în fundul curții și nu au apă potabilă curentă , pentru că autoritățile nu au finalizat lucrările la grupurile sanitare, iar în unele zone nici nu se gândesc să le înceapă.

În județul Tulcea, din 143 de unități de învățământ  7 clădiri nu au autorizație de funcționare. În acestea învață circa 2850 de elevi,  surprinzător fiind faptul că o singură școală este din mediul rural , restul aflându-se în urban, iar încadrarea cu cadre didactice este în curs de finalizare! Calitatea actului didactic este influențată de numărul scăzut de elevi în mediul rural ceea ce a condus la organizarea învățământului simultan, atât la învățământul primar  cât și la gimnaziu! În majoritatea școlilor din mediul rural  funcționează clase de învățământ simultan (peste 100 de clase vor funcționa probabil și anul acesta simultan).

Din cele peste 2500 de cadre didactice circa 24% îl reprezintă suplinitorii  (profesori cu contract pe perioadă determinată), iar aproximativ 6% din totalul cadrelor didactice sunt necalificați. Multe catedre sunt ocupate de pensionari.

Domnilor guvernanți, chiar doriți să îndobitociți această țară ?

Urez tuturor elevilor un an școlar frumos și să nu uitați că viitorul este în mâinile voastre !

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com