Click pentru a te abona

Cinci proiecte în valoare de un million și jumătate de euro, selectate pentru finanțare în cadrul FLAG Delta Dunării

108 Shares

Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării – a încheiat cu succes selecţia proiectelor declarate admise în urmă finalizării procedurilor de evaluare pentru Măsura 2 – Sporirea atuurilor de mediu și încurajarea investițiilor care vizează atenuarea schimbărilor climatice din cadrul Strategiei Plan de Dezvoltare Locală Integrată a Zonei Pescărești finanțată prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020.

S-au depus 44 de proiecte, din care 32 evaluate și 12 retrase iar 5 proiecte au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă în valoare totală a cheltuielilor eligibile de 6.768.728,95 lei echivalentul a 1.518.162,83 euro, iar valoarea ajutorului public nerambursabil este de 6.755.535,81 lei echivalentul a 1.515.162,90 euro.

Reamintim că plafonul financiar existent alocat prin FLAG Delta Dunării pentru Măsura 2 – Sporirea atuurilor de mediu și încurajarea investițiilor care vizează atenuarea schimbărilor climatice este de 6.999.845,00lei, echivalentul a 1.570.000,00 euro.

Printre proiectele selectate spre finanţare în cadrul prezentului apel pe acesta Măsură se regăsesc proiecte ai căror solicitanţi sunt din sectorul public reprezentând autorități publice municipale, județene și lăcășe de cult religios, proiecte ce se adresează comunităţilor din teritoriul flag prin facilități de acostare pentru nave mici și ambarcațiuni, îmbunătățirea condițiilor de agrement și recreere, creșterea potențialului turistic al mănăstirilor prin realizarea unor facilități de acostare la nivelul Deltei Dunării.

Cele cinci proiecte selectate spre finanţare depuse de către Autorităţii Publice locale sunt în concordanţă cu activităţile eligibile finanţate în cadrul acestei măsuri şi anume:

  • Asigurarea facilităților de acostare a navelor mici și a ambarcațiunilor;
  • Îmbunătățirea calității vieții comunităților pentru sprijinirea infrastructurii și serviciilor legate de turism și prin promovarea ecoturismului;
  • Creșterea siguranței la îmbarcare și debarcare prin amenajarea facilităților de acostare;
  • Creșterea de facilități de desfășurare a activităților tipice ecoturismului pescăresc;
  • Creșterea capacității de transport și agrement pescăresc și creșterea atractivității turistice în zona FLAG;
  • Îmbunătățirea calității zonei de agrement și recreere prin revitalizarea estetică și funcțională a parcului în scopul creșterii numărului de vizitatori;
  • Crearea de oportunități de ocupare a forței de muncă din zona;
  • Dezvoltarea durabilă din punct de vedere social, economic, de mediu și cultural;
  • Atragerea de noi turiști și implicit la creșterea veniturilor comunităților și a nivelui de trăi;
  • Impact pozitiv asupra economiei zonei prin creșterea veniturilor din activități turistice și de agrement.

“La aceasta dată continuă procesul de evaluare a proiectelor depuse pe Măsura 1, fiind deja evaluate aproximativ 30% din cereri. De asemenea, se fac demersuri pentru suplimentarea fondurilor astfel încât sa poate fi finanțate și proiectele eligibile fără finanțare” a declarat managerul FLAG Delta, Valentin Moldoveanu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com