Click pentru a te abona

Centenarul Marii Uniri marchează și înfăptuirea înfrățirii dintre Județul Tulcea, România și Raionul Soroca, R.Moldova

0 Shares

În contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire și având în vedere inițiativa Ministerului pentru Românii de Pretutindeni de a organiza campania ‘Centenar prin Înfrățire’, campanie de înfrățire a județelor din România și a sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români, Consiliul Județean Tulcea consideră oportună fortificarea colaborării și semnarea unei Înțelegeri de Cooperare între Județul Tulcea din România și Raionul Soroca din Republica Moldova.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit miercuri, 18 aprilie, la Sala Dobrogea, o delegație a Consiliului Raional Soroca, Republica Moldova, condusă de președintele Ghenadie Muntean.

Din delegația moldovenească au mai făcut parte Grigore Bucătaru, șef Serviciul Cultură și Tudor Moraru, șeful Direcției Raionale a Agenției pentru Siguranța Alimentelor. La întâlnire au mai participat prefectul Lucian Furdui, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Vasile Strat, viceprimarul municipiului, Petre Marinescu și managerul Centrului Cultural ‘Jean Bart’, Ionuț Paul Ștefan.

Vizita delegației Consiliului Raional Soroca reprezintă o etapă a procesului de semnare a unei înțelegeri de cooperare între județul nostru și raionul din Republica Moldova, în ședința Consiliului Județean din această săptămână fiind supus dezbaterii un proiect de hotărâre în acest sens.

‘Suntem bucuroși că am ales Soroca ca raion cu care să ne înfrățim, avem și un proiect de hotărâre în acest sens în ședința de vineri a Consiliului Județean. Istoria ne leagă, am conchis împreună că această relație nu trebuie să se bazeze doar pe cunoaștere și stat de vorbă.

Va trebui să identificăm, la semnarea protocolului, măsuri concrete pe care să le aplicăm în sprijinul Raionului Soroca, pentru că suntem frățiorii mai mari. Sper să nu devină doar o întâlnire sau o înfrățire de protocol. Trebuie să fie un parteneriat concret, pentru că așa merită o înfrățire nu cu o țară prietenă, ci cu o țară soră, cu care trebuie să fim cât mai apropiați.

Noi, în județul Tulcea, chiar dacă suntem la extremitatea țării, suntem oameni calzi, oameni primitori, ne calcă pragul foarte multă lume, care vine către Tulcea, ținând cont de specificul acestuia, faptul că are ce alte județe din țară nu au la un loc: munte, deltă, mare, lucruri unice nu numai în România, ci și în Europa.

Ținând cont de acest cumul de caracteristici, unele comune cu raionul dumneavoastră, se va naște o relație sănătoasă între cele două regiuni. Mi s-au propus mai multe raioane din Republica Moldova, în vederea înfrățirii, am ales Soroca, pentru că m-a izbit sonoritatea istorică. Încă o dată, vă spun bine ați venit la Tulcea, fraților, și sper într-o colaborare foarte bună’, a declarat președintele Horia Teodorescu.

‘Pentru mine este o vizită istorică, întrucât de mult timp avem acest obiectiv să venim la Tulcea. De data aceasta am venit în recunoaștere pentru că noi, în Consiliu Raional Soroca, am adoptat decizia de conlucrare, cooperare și înțelegere între Consiliul Raional Soroca și Consiliul Județean Tulcea. Sincer, vă spunem că suntem oameni deschiși, suntem ca frații, nu mai punem la îndoială. Așa a fost istoria, am fost divizați, dar acum suntem gata să conlucrăm.

Suntem raionul cel mai mare din nordul Republicii Moldova, un raion agrar, avem cele mai mari suprafețe de livezi din zona de nord a republicii, dar avem și industrie prelucrătoare. Raionul are și numeroase obiective istorice, mai ales Cetatea lui Ștefan cel Mare, care ne unește pe toți. Avem deja trei acorduri de înfrățire semnate cu județul Vaslui, județul Buzău și județul Suceava. Urmează să semnăm și cu județul Bacău și, următorul pas, cu dumneavoastră.

În final vreau să vă spunem că sunteți așteptați la Soroca, suntem oameni care dorim și vrem să facem lucruri frumoase’, a declarat președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com