Click pentru a te abona

Centenarul Marii Uniri are un rol fundamental în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale

79 Shares

Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne cea mai sublimă pagină a istoriei românești, iar consemnarea ei a condus la contemplarea măreţiei sale, mai ales că desăvârșirea Unităţii Naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui partid sau guvern, ci este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată din străfundurile conștiinţei unităţii neamului.

La un moment în care în România patriotismul este atât de puţin important, iar în Europa se pune accent tot mai mult pe inutilitatea cadrului naţional, aniversarea Centenarului Zilei Naţionale capătă un rol fundamental în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale.Efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, de a nu uita că sunt români și credința acelora care au înfăptuit Unirea, că toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună într-un singur stat, ROMÂNIA, au ambalat corespunzător năzuința de a înregimenta actul de Unire, conform dorințelor avute de-a lungul secolelor, indiferent de vicisitudinile istoriei.

Nu trebuie să omitem nici tenacitatea elitelor românești ce au format lideri care au întreprins toate cele necesare ca actul de Unire să devină realitate, cum nu trebuie să îndrăznim a omite  eroismul și jertfa celor fără de care visul românilor de veacuri, Marea Unire, nu ar fi fost posibil.     

Ambiția românilor de a rămâne uniți în ,,cuget și simțiri” la 100 de ani de la Marea Unire, precum și rațiunea de a căuta cu perseveranță și în permanență cele mai bune împrejurări pentru concretizarea aspirațiilor legitime și valorificarea acestor ocazii, ne oferă prilejul de a discu­ta, polemiza și dezbate cu privire la rolul maselor și al personalităţilor în anul plin de istorie 1918.

Noi cei din zona Dobrogeană care anul acesta am sărbătorit 140 de ani de la Unirea cu Patria Mamă aducem omagiul nostru eroilor neamului care și-au dat viața pentru nația română și care prin jertfa lor au făcut posibilă Marea Unire.

Cu toate acestea, în pofida importanței ce se cuvine zilei Naționale de 1 Decembrie precum și a Centenarului aferent acestei mari sărbători trebuie să știm și să nu uităm, pentru a putea să o luăm de la început, că România nu este întreagă fără Basarabia și fără nordul Bucovinei!

LA MULŢI ANI ROMÂNIA, LA MULȚI ANI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !

Deputat PNL, Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com