Click pentru a te abona

Centenar la Cazinoul din Constanța: “Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”

60 Shares

„Te binecuvântez iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Dar mai presus de toate amintește-ți, Poporul meu, că te-am iubit și te binecuvântez cu ultima mea suflare“ – Regina Maria, „Povestea vieții mele“. Cazinoul, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată, moda şi muzica de acum un secol, vocile extraordinare ale prezentului se reunesc astăzi, 4 august a.c., sub egida “Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, un proiect în premieră naţională la Constanţa, în care emoţionanta figură a Reginei, Maria este celebrată în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în oraşul nostru.

De la ora 21.30, vă invităm, astăzi, pe platoul din fața Cazino-ului Constanța la unul dintre cele mai emoţionante evenimente de la Constanţa. Amfitrioni: celebra Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de dirijorul Daniel Enășescu, pianistul Răzvan Dragnea şi interpreţii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.Orchestra Simfonică București este Ambasadorul Cultural al României şi este o prezenţă familiară pe toate marile scene internaţionale ale momentului. Abordează un repertoriu variat, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Orchestra Simfonică București a concertat alături de artiști de talie internațională, precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, dirijorii Jin Wang, Tiberiu Soare, Alexandre Bloch, violoniștii Daishin Kashimoto – prim concertmaestrul Filarmonicii din Berlin, Erik Schumann, Corina Belcea, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, pianiștii Eduard Kunz, Alexander Schimpf și Pierre Reach, violonceliștii Claudio Bohorquez, Rodin Moldovan etc.

În calitate de Ambasador Cultural al României, a fost prima orchestră română invitată în 2013, alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să concerteze în premieră în șapte săli celebre din America de Sud, precum: Teatro Colón din Buenos Aires/Argentina, Teatro El Circulo din Rosario/Argentina Sala São Paulo din São Paulo/ Brazilia, Gran Teatro Nacioanal din Lima/ Peru și Teatro Solís din Montevideo/Uruguay.

Orchestra Simfonică București a participat la festivaluri naționale și internaționale de renume, precum: Festivalul International ”George Enescu”, Festivalul Internațional ”Clara Haskil” – Sibiu, Bucharest Music Film Festival, Festivalul “Dilema Veche”, Festivalul “Rencontres de Calenzana” – Corsica/Franța. În Constanța, anul trecut, Orchestra Simfonică București a participat la evenimentul de gală „Sub Semnul lui Ovidius”, acompaniind celebra violonistă Sarah Chang.

Repertoriul ce va fi abordat în cadrul acestui eveniment cuprinde cântece culese sau compuse de Cristian Vasile, Jean Moscopol, Maria Tănase etc. De exemplu, celebrele compoziții „Femeia, eterna poveste“, „Zaraza“, „Iubesc femeia“, „Pe boltă când apare luna“ etc. Menționăm că Orchestra Simfonică București va avea în componența sa și tineri instrumentiști străini invitați care, astfel, vor avea ocazia să se întâlnească cu muzica românească de la începutul perioadei interbelice. În plus, pentru acest proiect, Orchestra Simfonică București, orchestră ce este compusă din tineri instrumentiști independenți, își va reuni forțele cu instrumentiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța și, astfel, vom avea parte de un eveniment memorabil, prin profesionalismul și excelența sa. 

Scena pe care vor evolua artiştii are ca fundal clădirea Cazinoului, aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată, căci, pentru o seară, oaspetele de vază se întoarce la strălucirea de altădată, cu ajutorul videoproiecțiilor și videomapping-ului 3D.

În plus, designerul internaţional Agnes Toma va prezenta, tot în premieră, colecția de design vestimentar contemporan inspirată de imaginea celei de-a doua Regine a României, Maria, cea mai frumoasă regină a Europei acelor vremuri.Asociația Asociația Philson Young/cp

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com