Click pentru a te abona

Cel mai mare depozit de proiectile din cel de-al doilea război mondial descoperite și distruse în mod controlat la Baia

0 Shares

Timp de două zile Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea, a lucrat la scoaterea unui număr foarte mare de proiectile de război descoperite în timpul unor lucrări în perimetrul unei gospodării din comuna Baia din județul Tulcea. Vorbim despre 235 de proiectile de calibrul 75 și de 125 de milimetri folosite de artilieria din cel de-al doile razboi mondial.

Zona a fost atent cercetată cu detectoare de metal pentru a nu ramane si alte elemente de muniție în pământ, pentru asanarea zonei (!) și apoi întreg arsenalul a fost distrus controlat într-un poligon improvizat pe un teren dezafectat pus la dispoziție de primărie. A fost nevoie de patru gropi pentru distrugerea controlată care s-a finalizat fără incidente.

Tot mai multă  muniție de război este descoperită în timpul unor lucrări în ultima  perioadă prin gospodăriile oamenilor care sunt atenționați asupra pericolului mânuirii necorespunzătoare a unor astfel de elemente.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență fac următoarele recomandări la găsirea muniției:

– NU o atingeți, NU o loviți și NU o mișcați;

– NU o introduceți în foc;

– NU o duceți la fier vechi;

– NU încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente;

Discutați cu copiii toate aceste reguli preventive și explicați-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă. Anuntați imediat organul de poliție cel mai apropiat sau sunați la numărul unic pentru urgențe, 112.

sursa foto: ISU „Delta“ Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com