Click pentru a te abona

Cei care merg la vot trebuie să știe un lucru: e adevărat că nu putem schimba Guvernul acum și vom mai avea de suferit de pe urma lui, dar ce putem face e să avem grijă de comunitățile noastre

120 Shares

Cu trei zile înaintea deschiderii urmelor pentru votul la alegerile locale, Guvernul și Președintele PNL se întrec în promisiuni pentru alegători. După nouă luni de guvernare dezastruoasă, care au aruncat România în haos cu datorii uriașe, mii de afaceri închise și sute de mii de locuri de muncă pierdute, liberalii vin din nou în fața oamenilor cu angajamente de mai bine.

Incompetența PNL se vede nu doar în guvernare, ci și în modul în care comunică. Deși afirmă apăsat că școlile nu se vor închide după alegeri, în realitate, toate declarațiile și acțiunile liderilor partidului indică contrariul. Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, este îngrijorat de modul în care se vor răsfrânge deciziile proaste pe care Guvernul le ia asupra oamenilor din județ.

„Avem de câteva luni un Guvern atât de orbit de putere, încât nu mai vede deloc problemele reale ale oamenilor. Ignoră orice pericol pentru a organiza aceste alegeri, nu le pasă nici de sănătatea celor pe care îi cheamă la vot și nici de consecințe. Se pare că se pregătesc să închidă din nou școlile. Amenință profesorii să predea online, dar nu fac nici cel mai mic efort să le asigure tehnologia necesară pentru a susține cursurile, nici lor, nici elevilor. Și dincolo de toate piedicile pe care le pun, guvernanții PNL refuză și să crească alocațiile și salariile. Probabil nu consideră că elevii și profesorii merită.”, spune Horia Teodorescu.

După ce amendamentul PSD la rectificarea bugetară, privind dublarea alocațiilor copiilor, a fost adoptat de Parlament, PNL a contestat legea la Curtea Constituțională. În acest moment, chiar și în urma deciziei Curții care declară dublarea alocațiilor pe deplin constituțională, PNL refuză să respecte legea și să le ofere copiilor banii cuveniți, începând cu 1 august, așa cum a propus Partidul Social Democrat.

Horia Teodorescu spune că oamenii știu să facă diferența între fapte și promisiuni, iar prin votul de duminică nu vor permite ca dezastrul din guvernarea centrală să se extindă și la nivel local.

Nu ducem lipsă de promisiuni nici de la PNL, nici de la Președintele Iohannis. Până acum, scuza lor era că nu îi lasă PSD să facă lucruri bune. Iată că acum guvernează împreună, au toată puterea și rezultatul e 0 fonduri pentru investiții, pentru antreprenori sau pentru agricultură. Se opun la mărirea pensiilor, a salariilor sau alocațiilor. Fără remușcări, au cheltuit banii care puteau salva vieți în pandemie pe contracte avantajoase pentru prietenii lor. Dacă aceasta este direcția partidului, nu este absurd să ne gândim că aceleași practici se vor regăsi și la nivelul comunităților locale pe care liberalii ar putea ajunge să le conducă. Aceste alegeri nu sunt o luptă între partide, sunt o luptă între interesele românilor și cele ale prietenilor PNL. Sper ca oamenii să cântărească bine decizia pe care o vor lua duminică. Nu ne dorim austeritate, deși, văzând drumul pe care merge Guvernul PNL, nu știu dacă mai putem evita. Cei care merg la vot trebuie să știe un lucru: e adevărat că nu putem schimba Guvernul acum și vom mai avea de suferit de pe urma lui, dar ce putem face e să avem grijă de comunitățile noastre.”, a spus Horia Teodorescu.

Duminică, 27 septembrie, românii sunt așteptați la urne pentru a-i alege pe cei care vor conduce administrația locală. Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru Consiliul Local, unul pentru președintele Consiliului Județean și unul pentru Consiliul Județean.

Comandat de PSD Tulcea, executat de APDR Dobrogeacult, CMFC 21200019

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com