Click pentru a te abona

Cel mai frumos spectacol al Geminidelor va fi în noaptea de 13/14 decembrie, când, vârful evenimentului astronomic se suprapune cu o lună aproape nouă

166 Shares

Cea mai bună noapte pentru a vedea Geminidele este noaptea de 13/14 decembrie. „Cea mai frumoasă ploaie de stele”, căderea Geminidelor va atinge vârful în jurul orei 01:00 UTC (Timpul universal coordonat). Observatorii cerului din emisfera nordică pot vedea geminidele începând cu 7:30 – 8:00 ora locală pe 13 decembrie, cu o rată de meteori crescând odată cu apropierea de 2:00. În emisfera sudică, ratele bune vor fi observate între miezul nopții și ora locală din 14 decembrie. Observatorii geminide care observă de la miezul nopții până la 4 dimineața ar trebui să prindă cei mai mulți meteori.

Geminidele sunt recunoscute pe scară largă drept cea mai mare și spectaculoasă ploaie anuală de meteoriți pe care o poate vedea un stelazer, care are loc între 4 decembrie și 17 decembrie, cu cele mai bune nopți pentru vizionare pe 13 și 14 decembrie.

Părintele Geminidelor identificat al Geminidelor nu este o cometă, pare a fi chiar un asteroid pe care cei de la NASA l-au numit 3200 Phaethon. Când Pământul trece prin urme de praf, sau meteoroizi, lăsați de 3200 Phaethon, acel praf arde în atmosfera Pământului, creând ploaia de meteori Geminid.

Rata geminidelor va fi și mai bună anul acesta, deoarece vârful ploii se suprapune cu o lună aproape nouă, așa că vor fi ceruri mai întunecate și nu va exista lumina lunii pentru a spăla meteorii mai slabi. Acest vârf se va întâmpla în noaptea de 13 decembrie în dimineața zilei de 14 decembrie, cu o anumită activitate meteorică vizibilă în zilele dinaintea și după. Vizualizarea este bună toată noaptea pentru emisfera nordică, cu activitate maximă în jurul orei locale 2:00 dimineața și după miezul nopții pentru telespectatorii din emisfera sudică.

Toți meteorii asociați cu ploaie de stele au orbite similare și toți par să provină din același loc de pe cer, numit radiant. Geminidele par să radieze dintr-un punct din constelația Gemeni, de unde și numele de „Geminide”.
Geminidele parcurg 35 km / s. Acest lucru este de peste 1000 de ori mai rapid decât un ghepard, de aproximativ 250 de ori mai rapid decât cea mai rapidă mașină din lume și de peste 40 de ori mai rapid decât un glonț cu viteză mare!
166 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com