Click pentru a te abona

Căutăm soluții pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă rușii-lipoveni din Nordul României

113 Shares

În cadrul vizitei de lucru în zona de Nord a țării, am reușit să stabilesc întrevederi cu edilii localităților dar și cu principalele autorităţi ale administraţiei publice sucevene și sunt recunoscător pentru felul în care s-au derulat dezbaterile în încercarea de a găsi soluții viabile pentru problematica complexă cu care se confruntă membrii comunității, asemenea tuturor celor care trăiesc în zonă.

Amintesc aici întâlnirea cu președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, în cadrul căreia am trecut în revistă, punctual, problemele cu care se confruntă etnicii noștri din nordul țării, încercând să găsim împreună niște soluții viabile.

Tema principală a vizat îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor ruși lipoveni din localitățile sucevene Climăuți, Lipoveni, Mitocu Dragomirnei și Frătăuții Noi, care sunt nevoiți să facă naveta zilnic spre locul de muncă.

Pentru a le veni în sprijinul localnicilor, domnul Gheorghe Flutur m-a asigurat de derularea în timpi optimi a lucrărilor de modernizare a drumului județean Climăuți-Frătăuții Noi.
Printre subiectele abordate s-a regăsit și urgentarea lucrărilor de modernizare a drumului de legătură dintre localitatea Lipoveni/Socolinți și Suceava, care, sperăm, își vor găsi finalizare în vara acestui an.

Vreau să mulțumesc domnului Petru Colominschi, rus lipovean din Lipoveni, județul Suceava, care ne-a primit cu brațele deschise, printre prieteni veseli și optimiști și ne-a amintit tuturor de  șezătorile de altădată, „pasidelki” din bătrâni, prin care oamenii încercau să dea însemnătate anumitor momente din viața lor.
Mă consider norocos să fac parte din generația celor care au fost martorii unor astfel de tradiții și obiceiuri.

E adevărat că, în epoca vitezei, trăim, conștient sau nu, un alt sistem de așteptări, atitudini și valori. Însă, din fericire, în viață mai sunt și momente precum cel din imagine, când simțim cât de importantă este interacțiunea umană.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com