Click pentru a trimite e-mail

Casa de Asigurări de Sănătate: Servicii medicale noi decontate la spitalizare. Creşte valabilitatea unor bilete de trimitere.

534 Shares

Pentru creşterea accesului asiguraţilor la servicii medicale, înceând cu data de 1 Iulie 2019 au fost operate unele modificări importante pentru toți asigurații. Astfel, creşte valabilitatea unor bilete de trimitere la 90 de zile, de la 30 de zile – 60 de zile, cât e acum. Creşte finanţarea pentru medicina de familie, asiguraţii noştri vor avea dreptul la noi servicii medicale, decontate de Casa de Asigurări, în spitalizare de zi” a precizat Președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, ec. Eugenia Vasile într-un document dat publicității:

* la nivelul asistenţei medicale primare:
– Valorile minim garantate ale punctului “per capita” şi pe serviciu au fost majorate, având în vedere sumele aprobate pentru segmentul de asistenţă medicală primară prin Legea nr. 50/2019 – legea bugetului de stat pe anul 2019.
(1) Începând cu semestrul II al anului 2019, valoarea minimă garantată a punctului “per capita”, unică pe ţară, creşte cu 34,48% faţă de anul trecut şi este de 7,8 lei – faţă de 5,8 lei cât a fost în anul 2018.

(2) Începând cu semestrul II al anului 2019, valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu medical, unică pe ţară, creşte cu 25% faţă de anul trecut şi este de 3,5 lei – faţă de 2,8 lei cât a fost în anul 2018.

(3) pentru femeile însărcinate beneficiare ale pachetului minimal, medicul de familie eliberează – la prima prezentare – un document prin care se atestă la femei existenţa sarcinii, astfel încât acestea să poată beneficia ulterior de pachetul de servicii de bază;

* la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice:
90 de zile calendaristice, valabilitatea biletului de trimitere pentru bolile cronice:
(în prezent, valabilitatea biletelor de trimitere variază, de regulă, între 30 de zile şi 60 de zile, funcţie de mai multe criterii, printre care se numără boala cronică a pacientului şi tipul investigaţiei recomandate. În doar câteva situaţii punctuale, biletul e valabil 90 de zile).

Precizăm că pentru servicii medicale oncologice, nu este nevoie de bilete de trimitere nici la medicii specialişti pentru consult, nici pentru internarea de zi sau spitalizare continuă.

Biletele de trimitere – valabile 90 de zile calendaristice pentru toate bolile cronice ( atât pentru analize medicale paraclinice, de laborator cât şi pentru servicii medicale specialităţi clinice) intră în vigoare începând cu cele emise azi, 1 iulie 2019 (cele eliberate până la 30 iunie 2019 îşi păstrează valabilitatea conform termenelor anterioare).

* la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice:
– dacă în perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice un asigurat se internează în spital fără ca investigaţiile recomandate să fie efectuate în ambulatoriu anterior internării, biletul de trimitere îşi pierde valabilitatea, cu excepţia biletelor de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice de înaltă performanţă dacă acestea nu au fost efectuate în timpul spitalizării, cu obligaţia prezentării de către asigurat a biletului de externare/scrisorii medicale din care să rezulte că aceste investigaţii nu au fost făcute pe perioada internării (în prezent este necesară reconfirmarea pe biletul de trimitere a necesităţii efectuării acestor investigaţii de către medicul care a făcut trimiterea);  măsura are în vedere reducerea birocraţiei la nivelul asiguraţilor.

* la nivelul asistenţei medicale spitaliceşti:
– a fost extins pachetul de servicii medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi (endoscopii digestive inferioare, etc.)

Asiguratele vor avea dreptul la noi servicii în ambulatoriu
– Femeile din grupa de vârstă 25-64 ani, care au rezultat pozitiv la examenul precoce al leziunilor displazice ale colului uterin, vor putea beneficia, în ambulatoriu, de tratamentul excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin. Aceste servicii se decontează dacă sunt acordate în ambulatoriu de specialitate clinic, de către medici cu specialitatea Obstetrică – Ginecologie.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com