Click pentru a te abona

Cartea Verdea Românului de pretutindeni, o șansă în plus pentru angajatori și pentru potențialii angajați din afara granițelor

579 Shares

Am semnat, alături de mai mulți colegi, inițiativa legislativă privind  instituirea Cărţii Verzi a Românului de Pretutindeni, care ofera românilor din afara granițelor care nu dețin cetățenie română, posibilitatea de a munci în România fără obligativitatea deținerii suplimentare a unui permis de muncă sau de ședere, posibilitatea de a deschide un conturi bancare, a a înființa societăți comerciale, de a beneficia de educație și de servicii medicale.

Solicitantul de Carte Verde trebuie să își demonstreze legăturile românești, să considere limba română ca limbă maternă, că are cunoștințe despre tradițiile și obiceiurile românești. El va face o declaratie scrisă despre afilierea la poporul român în prezența unui consul al României sau a unei autorități, sau demonstrează că unul dintre parinți, bunici sau străbunici au fost resortisanți români.

Putem spera că în felul acesta îmbunătățim condițiile de angajare pe piaţa muncii din România care este extrem de deficitară în acest moment, deschizând în mod firesc o cale pentru românii de pretutindeni care nu deţin cetăţenia română şi emigrează pe alte pieţe ale muncii, sau pentru cei din statele care nu admit dubla sau multipla cetăţenie.
De asemenea, proiectul prevede perfecţionarea mecanismelor specifice procesului de naturalizare, în vederea unei mai bune integrări cultural-lingvistice a beneficiarilor.
Cartea Verde a Românului de Pretutindeni (CVRP) va prelua modelul Cărţii Albastre a UE (EU Blue Cord), instituită prin Directiva Consiliului EU 2009/50/EC şi care le conferă posesorilor dreptul de şedere şi de muncă pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, sau modelul altor documente similare cum ar fi Cartea Verde (Green Card) Americană, Cartea Polonezului (Karta Polaka) sau Cartea Slovacului de peste hotare (Preukaz zahranicneho Slovaka), ca exemple de bună practică europeană sau euroatlantică conforme cu principiul teritorialităţii.
CVRP nu acordă cetățenia română titularului sau descendentului de origine română în sensul reglementărilor separate și nu este un document care să îi permită titularului să treacă granița sau să se stabilească pe teritoriul României.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com