Click pentru a te abona

Cardiolog tulcean condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Încarcerat la Penitenciarul Tulcea

0 Shares

*Chirvăsuță Cecilia — șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea, jud. Tulcea, împreună cu Vlad Marcela — asistent medical, au condiționat actul medical de oferirea unor sume de bani și au solicitat foloase necuvenite în legătură cu stabilirea de diagnostice false în vederea obținerii pe nedrept de certificate de handicap și pensii de invaliditate.

La data de 22.01.2018 Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondate apelurile părților și a menținut hotărârea Tribunalului Tulcea prin care le-a condamnat pe Chirvăsuță Cecilia — șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare și interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și pe Vlad Marcela — asistent medical, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării și interzicerea dreptului de a exercita profesia de asistent medical, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, Chirvăsuță Cecilia — șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea, jud. Tulcea, împreună cu Vlad Marcela — asistent medical, au condiționat actul medical de oferirea unor sume de bani și au solicitat foloase necuvenite în legătură cu stabilirea de diagnostice false în vederea obținerii pe nedrept de certificate de handicap și pensii de invaliditate.

Ca urmare a activităților de cercetare au fost identificate în cazul medicului 15 situații de luare de mită iar, în cazul asistentei, 4 acte materiale.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de procurorul de caz să efectueze acte de procedură penală. Astfel, la data de 28.10.2015, a fost realizată o activitate de prindere în flagrant a celor două după ce au primit de la un investigator câte 200 lei pentru a efectua demersurile medicale necesare ca o persoană să primească un diagnostic corespunzător în vederea obținerii dreptului de pensie pe caz de boală.

Precizăm faptul că, anterior, cele două mai primiseră de la un martor denunțător sumele de 1000 lei și respectiv 100 lei, în același scop.

Pentru întocmirea materialului probator, în cauză au fost efectuate 5 percheziții, una la Camera de Garda a Secției de Cardiologie și 4 domiciliare.

În cauză s-a beneficiat de suportul Serviciului Operații din cadrul D.G.A., pentru documentarea activității infracționale a persoanelor mai sus menționate, fiind introdus în cauză un investigator.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com