Click pentru a te abona

Caravana Sănătății Femeii în Delta Dunării. 52 de persoane din cel mai izolat loc din arealul deltaic au fost consultate gratuit

180 Shares

Intervențiile medicale punctuale, pe model de caravană medicală, în zonele defavorizate si izolate din România pot salva vieți, asta arată rezultatele analizelor ginecologice efectuate pentru 52 de persoane din comuna C.A Rosetti în vara lui 2019.

Consultațiile gratuite au fost derulate în cadrul proiectului Caravana Sănătății Femeii, organizată de către de Asociația Letea în UNESCO, în parteneriat cu Caravana cu Medici și  susținută prin programul StartONG.
Consultațiile au avut loc în cadrul Centru Comunitar Integrat din satul Letea, comuna C.A Rosetti, Delta Dunării, în perioada 10-11 august, în urma lor reieșind că mai mult de jumatate dintre femeile prezente nu au asigurare medicală, ceea ce determină ca vizita la medicul ginecolog să fie doar în sistemul privat sau în urgență. Aspecte ca resursele economice scăzute și lipsa educației de sănătate determină și ele o prezență scăzuta la medic.

Din totalul pacientelor consultate, doar șase persoane au declarat că au fost în ultimul an la medicul ginecolog, 11 au fost în ultimii cinci ani, 13 au vizitat medicul între ultimii 5-10 ani, 9 persoane în ultimii 20 de ani și peste, iar o persoană nu a ajuns niciodată.

“Am toată stima și considerațiunea pentru medicii care-și rup din timpul extrem de prețios pentru astfel de campanii de sanătate și pentru toți cei care se implică în astfel de acte de caritate absolut necesare în zonele izolate ale României așa după cum sunt unele dintre sate Deltei Dunării. În mediul rural există o lipsă acută de specialiști și programe de prevenție. Numărul medicilor de familie şi al specialiştilor este mult mai redus în mediul rural decât la oraşe.
Pacienţii cronici, dacă veniturile le permit, se adresează medicilor şi spitalelor din marile oraşe” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună
“Pentru acești oameni, pentru categoriile defavorizate ajutorul nu are granite Indiferent unde se naște, orice român ar trebui să aibă același start în viață. Acest start presupune, printre altele, acces la educație de calitate, la un sistem sanitar ușor accesibil și de calitate, la infrastructură de apă și canalizare, sau la un drum în stare bună.
Am urmărit în permanență asigurarea unui cadru legislativ şi instituţional favorabil pentru dezvoltarea şi funcţionarea optimă a serviciilor de asistenţă medicală comunitară, intregrate funcţional cu serviciile sociale, adresate cu prioritate populaţiilor vulnerabile din mediul rural, pacienţilor ce necesită servicii de îngrijiri la domiciliu, persoanelor cu dizabilităţi etc. Accesul la servicii medicale adecvate pentru fiecare român. Continuarea consultațiilor de specialitate și analizelor medicale gratuite, mai ales în mediul rural, pe modelul caravanelor medicale. Susțin astfel de acțiuni umanitare și voi iniția acte normative menite să vină în ajutor un astfel de acțiuni drept pentru care aștept puncte de vedere, opinii în acest sens” a mai spus deputatul social democrat.

În cadrul campaniei au fost recoltate 39 de teste Papanicolau dintre care două au prezentat un aspect normal, 28 au prezentat leziuni inflamatorii iar 9 au suspiciuni ce necesită investigații suplimentare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com