Click pentru a te abona

„Cântec Dobrogean la Peceneaga”, un Festival dedicat Centenarului Marii Uniri

15 Shares

“Am răspuns cu bucurie invitației de a participa la manifestările dedicate Zilei Comunei Peceneaga prilej cu care a fost inaugurat căminul cultural care a și găzduit Festivalului de Folclor pentru Tineri Interpreți „Cântec Dobrogean la Peceneaga” ajuns la cea de-a șaptea ediție, dedicat Centenarului Marii Unirii în acest an.

M-am bucurat să văd oamenii strânși laolaltă, în mijlocul satului pentru a serba, cum faceau altă dată bătrânii lor, locul comunității lor binecuvâtat de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, o sărbătoare a îngerilor după cum spun oamenii din Nordul Dobrogei.

Am aflat lucruri deosebite și m-aș opri la câteva rânduri scrise în jurnalele sale de prin 1950 de unul dintre fii satului ajuns regizor și actor, Ioan Focșa. Domnia sa vorbea despre tradiția unor astfel de sărbători prin partea locului și povestea cum se adună oamenii la zi de sărbătoare la biserica construită la 1865 “cu strădanie și mare caznă în centrul satului, pe locul unde altădată era scrânciobul lui Petrache ce avea dever mare”, pentru a mulțumi Domnului pentru roadele pentru care au muncit aproape un an și cu care au reușit să-și umple hambarele și să se pregătească de iarnă.

Îi felicit cu deosebit respect pe organizatori, pe gospodarii satului, pe oamenii care se întorc la ceas de toamnă târzie acasă, să petreacă ceasuri liniștite și frumoase împreună cu rudele și prietenii, pe artiștii care păstrează tradițiile și obiceiurile așa după cum le-au moștenit.

Mă bucur că această localitate de pe malul Dunării Vechi susține educația și cultura și, iată, a reușit să finalizeze o investiție importantă pentru comunitate, Căminul Cultural, locul unde localnicii continuă să petreacă clipe minunate împreună” a declarat deputatul social democrat, Mirela Furtună.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com