Click pentru a te abona

Campionatul Dobrogean de Mountain Bike 2015

0 Shares

Este pentru prima oară când în România se desfășoară un astfel de campionat, iar odată cu demararea lui se dorește angrenarea tuturor cluburilor reprezentative ale țării în organizarea unor astfel de competiții regionale, care, într-un final se pot concretiza într-o mare competiție la care cei mai buni rideri regionali să se poată întrece pentru a obține titlul de Campion Național la Amatori.

Campionatul Dobrogean de Mountain Bike 2015 și-a propus (și realizat primele două etape) o  serie de cinci concursuri organizate  în nordul Dobrogei unde relieful permite practicarea mountain bike-ului. Fiecare concurs reprezintă o etapă în urma căreia concurenții primesc puncte care se vor notifica și aduna astfel încât la finalul celor cinci competiții să se poată realiza un clasament general conform căruia vor fi premiați cei mai buni cinci rideri, feminin și masculin. Fiecare etapă este un concurs la care pot participa persoane din întreaga țară,  chiar dacă nu a participat la toate celelalte etape. Fiecare concurs are propriul clasament.

Cele cinci etape înscrise în calendarul anului  2015, sunt: – 25 aprile – “XCO Zone” – 31 mai – “Tulcea Urban Assault” – 04 iulie – “Celik Dere Marathon” – 15 august – “Dobrogea MTB Race” – 05 septembrie – “Explorer MTB Challenge”.

Prima etapă, “XCO Zone” – s-a desfășurat pe 25 aprile 2015, în apropierea comunei Somova, pe locul unei foste mine de aur. În anul 2014 a existat o ediție pilot a acestui concurs, în același loc. Traseul de XCO a avut o distanță de aproximativ patru kilometri cu o diferență de nivel de 150 de metri, iar concurenții au parcurs șapte tururi. Regulamentul specifică faptul că primul rider care parcurge cele șapte tururi este câștigătorul etapei, iar după sosirea lui sunt opriți toți ceilalți concurenți, indiferent de numărul de tururi parcurse.

A doua etapă, “Tulcea Urban Assault XCO” – s-a desfășurat pe 31 mai 2015,  în Parcul Victoria din Tulcea. Traseul a fost amenajat pe pantele de aici , scurte, dar care pot ajunge și la înclinații de 15%.

 

A treia etapă,  “Celik Dere Marathon” – se va desfășura pe 04 iulie 2015,  în pădurile dintre localitățile Telița – Niculițel-Valea Teilor și, așa după cum se și numește, va avea un traseu de peste 45 de kilometri . Toți concurenții au la dispoziție același traseu.

A patra etapă, Dobrogea MTB Race – se va desfășura în ziua de 15 august 2015,  în pădurile din zona Ciucurova –Atmagea . Traseul, același pentru toți concurenții, este de aproximativ 37 de kilometri.

Acincea etapă,  “Explorer MTB Challenge” – se va desfășura pe 05 septembrie 2015. Această ultimă etapă este legată de un concurs ajuns deja la cea de-a treia ediție. Și aici va fi pus la dispozitia concurentilor un singur traseu de aproxiv 45 de kilometri, În zona Munților Măcin, pe teritoriul comunei Luncavița. După terminarea acestui concurs se va face festivitatea de premiere pentru această etapă.

La finalul acestui eveniment vom ști și care sunt Campionii Dobrogeni de MTB, masculin și feminin.

Campionatul Dobrogean de Mountain Bike este organizat de Asociația Explorer, filiala Tulcea, în colaborare cu Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Comunei Somova, Primăria Comunei Luncavița, Primăria Comunei Frecăței, Directia Județeana de Sport si Tineret – Tulcea.

Relații suplimentare pentru cei interesați pe: http://cdmtb.fiiactiv.ro/

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com