Click pentru a te abona

Campania„Informare acasă! Siguranță în lume“, continuă la Tulcea. Etapa dedicată unităților administrative

28 Shares

 Am participat la cea de-a doua etapă a campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume“, organizată de Ministerul Românilor de Pretutindeni la Tulcea, reprezentat de subsecretarul de stat Victor Ionescu, unde, alături de conducerea Consiliului Județean  s-au aflat reprezentanții unor instituții, ale primăriilor din județ, ale societății civile.

O informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene, acesta este obiectivul principal al Campaniei care, în prima etapă și-a focusat atenția asupra celor mai tineri care aleg să-și facă studiile în afara granițelor țării, ale tinerilor absolvenți care au aflat care sunt drepturile și obligațiile pe care le au după terminarea studiilor.

Cea de-a doua etapă a campaniei s-a adresat în mod special unităților administrativ teritoriale din județ, tocmai pentru că acestea au o comunicare permanetă cu membrii comunității și, implicit, cu cei plecați la studii sau la muncă în străinătate.

Județul Tulcea este unul dintre unitățile administrative mari ca suprafață (și pentru că aici se află Rezervația Biosferei Delta Dunării), cu tot mai puțini locuitori din păcate, pentru că tot mai mulți tineri sau adulți aleg să meargă în state din Europa pentru a-și construi viitorul. În aceste condiții, migrația a generat o varietate complexă de probleme la care statul este obligat să răspundă în mod activ și eficient.

Campania aduce traineri în comunitățile de români din afara granițelor țării care le explică cum se pot rezolva anumite situații și de ce documente au nevoie, care sunt drepturile dar și obligațiile tuturor, care sunt schimbările care ar putea să-i determine să se întoarcă acasă.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, noi toți, ne-am asumat derularea unor astfel de programe pentru susținerea procesului de integrare a românilor în țările unde trăiesc, studiază sau muncesc și, în special, să încercăm să-i aducem acasă unde expertiza lor, seriozitatea, profesionalismul și nu în ultimul rând patriotismul celor mai mulți ne-ar ajuta să fim uniți în vatra noastră într-un an cu semnificație atât de specială pentru reomânii de pretutindeni” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, membru al Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com