Click pentru a te abona

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!“, o nouă ediție la Tulcea

82 Shares

Marți, 13 august 2019, o nouă etapă a Campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“ s-a desfășurat la Tulcea. Campania, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni se află la cea de a treia ediție și se adresează românilor care vor să lucreze, să studieze în străinătate, dar și celor care vor să se întoarcă din țările în care au activat o anumită perioadă.

„Aceasă campanie s-a desfășurat în mai multe etape în Tulcea la care au participat indeosebi tineri interesați de informațiile prezentate de traineri pregătiți în domeniu, dar și alte categorii de persoane care au dorit să afle mai multe informații referitoare la condițiile muncii în străinătate.

Campania își propune informarea eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte a precizat deputatul Mirela Furtună, Sectretarul Comisiei pentru Politică Externă, membru al   Grupului  multisectorial de lucru pentru egalitate de gen din Parlamentul României.

Subliniez în mod special, conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane a susținut deputatul Mirela Furtună într-un dialog pe această temă.

Situația specială în care poți fi o victimă a abuzului prin muncă este una dintre ipostazele următoare: ești obligat să faci ore suplimentare, dar nu ești recompensat cu bani sau cu zile libere; lucrezi în condiții de muncă insalubre, unde nu îți este asigurată igiena; ești obligat să lucrezi în condiții dificile, fără a avea echipamentele de siguranță necesare, fără a avea pregătirea necesară sau ambele; plata oferită pentru serviciile tale este fluctuantă, deși efortul este constant și înregistrează o evoluție; lucrezi fără pauză; superiorul folosește un limbaj tendențios și te supune constant la violențe verbale”

„Deasemenea, o mai bună informare cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor și condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă, a serviciilor de asistenţă consulară şi la canalele de informare nu poate fi decât un ajutor pentru toți cei care-și caută un loc de muncă în afara granițelor.

Nu este lipsit de interes faptul că prin intermediul acestei campanii, românii care lucrează în afara granițelor și doresc să revină în țară și să lucreze acasă, în România, vor primi mai multe informații referitoare la legislația care s-a schimbat în ultimii ani și care ar putea veni în întâmpinarea românilor care aleg să se întoarcă acasă” a mai spus deputatul tulcean.

82 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com