Click pentru a te abona

Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în județul Tulcea. Vara tinerilor.

0 Shares

Subsecretarul de stat Victor Ionescu a prezentat campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” în județul Tulcea.

Evenimentul a avut loc vineri, 18 mai, la Tulcea, în prezența a peste 200 de elevi, profesori, reprezentanți ai asociațiilor de părinți și directori ai instituțiilor de învățământ din teritoriu.

La eveniment au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, Lucica Popisca, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Judetean Tulcea, deputatul Mirela Furtuna, deputatul Anișoara Radu precum și reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Campania ‘Informare acasă! Siguranţă în lume!’ se va derula în două etape, prima etapă, respectiv lunile mai-iunie, dedicată tinerilor, tineri care doresc să studieze, să călătorească sau să muncească în străinătate, iar cea de-a doua etapă dedicată adulţilor se va desfăşura în perioada septembrie-octombrie pentru cei care doresc să muncească, sezonieri, în agricultură, în diferite servicii a declarat deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă.

Tinerii trebuie să știe care sunt oportunitățile dar și abuzurile la care pot fi supuși atunci când îți încearcă norocul în străinătate fie pentru studiu, fie pentru un loc de muncă. Fiecare dintre noi am încercat să vorbim despre faptul că, indifferent dacă sunt tineri sau adulți, oamenii trebuie să se informeze înainte de a pleca într-o țară anume care sunt drepturile și obligațiile ce le revin, cum pot lua legătura cu autoritățile române pentru a solicita ajutor, cum se pot apăra de “capcanele” care pot apărea la orice pas.

Eu aș vrea să le spun studenților care caută de lucru în străinătate că există, de exemplu, programe care le pot fi de folos  în perioada imediat următoare, și mă voi referi la două dintre ele: Work & Travel ce presupune un schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin care studenții au posibilitatea să muncească legal în America pe perioada vacanței universitare de vară. Programul impune încheierea de angajatorul străin a unui contract de muncă în condițiile legislației din SUA.

Deasemenea, există Programul AU PAIR Au Pair, un program al Uniunii Europene care presupune „un angajament” între părți, nu un contract de muncă. Practic este un program de schimb cultural iar persoana Au pair va fi tratată ca un membru al familiei nu ca un angajat. Un Au Pair primește o remunerație, sub forma unor „bani de buzunar”. Familia gazdă are obligația să-l informeze cu privire la îndatoririle sale, la timpul său liber şi la suma ce îî va fi oferită. Rezumând, aș îndrăzni să spun că există tot felul de oportunități despre care nu poți afla decât într-un singul mod:  informându-te corect (!)”a conchis deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com