Click pentru a te abona

“Ca primar nu poți să faci decât politica orașului și pe cea a cetățeanului” – Nicolae Topoleanu, primar al orașului Măcin

0 Shares

În biroul primarului orice cetățean trebuie să fie ascultat. Aici trebuie să găsim soluții pentru fiecare măcinean. Teodorescu Horia, președintele Consiliului Județean Tulcea ne-a ajutat foarte mult. Măcinul va dispune de peste 50 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor noastre.

Am vrut să fiu primar pentru că m-au încurajat foarte mulți concetățeni și pentru că aveam un teanc de proiecte pentru Măcin și pentru Măcineni.

Imi doresc cu tot sufletul ca acest oraș cu o istorie străveche și un potențial uriaș de dezvoltare să fie ceea ce merită: un oraș modern, prosper, cu oameni sănătoși și optimiști, un oraș în care să se întoarcă măcinenii plecați pe cine știe unde pentru a munci. Pentru că aici sunt părinții mei, copiii mei, familia, prietenii, colegii de scoală sau de muncă. Aici, în acest orășel sunt toți cei pe care-i iubesc.

O parte dintre proiectele cu care am venit la primărie în 2012 le-am realizat. Cu eforturi uriașe ! Cele mai multe și mai mari proiecte pentru Măcin nu am reușit să le aduc în actualitate pentru că Măcinul a fost întotdeauna în opoziție. De pe margine, ca om care făcea politică, zâmbeam când auzeam lucrul acesta. Odată ajuns aici, pe scaunul de primar m-am convins.

Am bătut zile, săptămâni întregi, drumurile ministerelor. Am bătut la tot felul de uși. O singură ușă s-a deschis larg: cea de la președintele Consiliului județean Tulcea. Domnul Teodorescu Horia, Teo după cum m-a îndemnat  să-i spun fără formalism, m-a ascultat cu atenție și și-a arătat disponibilitatea de a face tot ceea ce este omenește posibil ca proiectele noastre să devină realitate într-un viitor relativ apropiat.

Cu ajutorul lui și al Consiliului Județean Tulcea am reușit să asigurăm încălzirea școlilor și liceelor din oraș, am asigurat încălzirea spitalului care oferă asistenţă medicală măcinenilor dar și oamenilor din 15 comune limitrofe, am finalizat lucrările la Casa de Cultură “Grigore Kiazim”. Mai avem multe lucruri de făcut și mă refer la străzi, la extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, la construirea de cămine pentru bătrâni și pentru persoanele cu dizabilități, un centru de zi pentru copii, un obor, un stadion, un bazin de înot dar și construirea a 150 de unități locative (ANL).

Avem negocieri în acest moment cu o serie de investitori care doresc să se ocupe în zonă de procesarea legumelor și a fructelor, de procesarea lemnului dar și de dezvoltarea unor întreprinderi sociale sau de dezvoltarea turismului. Toate acestea mă fac deosebit de optimist tocmai pentru că mecanismul de Investiții Teritoriale Integrate accesat de Consiliul Județean Tulcea și aprobat de Guvernul României oferă posibilitatea Măcinului de a avea acces la peste 50 de milioane de euro, așadar, proiecte. Premierul Victor Ponta a și semnat documentele cu Comisia Europeană. Este rândul nostru.

Toate acestea înseamnă până la urmă locuri de muncă și speranța că încet-încet, măcinenii plecați să muncească în străinătate se întorc acasă.

Da, mi-am schimbat orientarea politică și trebuie să vă spun că nu am făcut-o pentru mine. Am vorbit cu mulți dintre concetățenii mei care m-au îndemnat să fac acest lucru. Sigur, au fost și oameni care m-au criticat, dar, am convingerea că atunci când vor vedea că proiectele Măcinului încep să prindă contur vor fi de acord cu faptul că am luat o decizie înțeleaptă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

2 Raspunsuri la “Ca primar nu poți să faci decât politica orașului și pe cea a cetățeanului” – Nicolae Topoleanu, primar al orașului Măcin

 1. covaci 13 noiembrie 2014 at 18:49

  mult succes!
  si eu sunt din macin si va doresc sa realizati tot ce doriti.

  Răspunde
 2. ionel 17 noiembrie 2014 at 15:05

  Domnule primar, eu va doresc succes in ceea ce v-ati propus insa pana atunci ramane fata ponosita si obosita a acestui oras,lipsa de transparenta a Consiliului Local(si aici nu este vina consilierilor ci doar a primarului,ptr ca el conduce aparatul administrativ) pentru ca nu e posibil ca pagina de web a primariei sa nu fie actualizata cu lunile.Informatia despre activitatea Primariei si a Consiliului Local Macin trebuie sa fie adusa la cunostina cetatenilor in timp util.Daca totul se face fara transparenta cu timpul ve-ti pierde legatura cu cetatenii,implicit cu alegatorii ,care cand va veni timpul au sa va sanctioneze.Trebuie doar ca angajatii din subordinea d-voastra sa isi faca datoria.Cat despre proiecte as vrea sa le cunosc macar titlurile , valoarea si periada de realizare prognozata.Ce ziceti, avem un pic de transparenta?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com