Click pentru a te abona

Deputat PSD, Mirela Furtună: “Noi vom susține interesele oamenilor și vom susține modificarea reprezentativității și a modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă”

0 Shares

“Am participat la întâlnirea Ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, cu reprezentanții conducerii unității, cu liderii de sindicat, cu autoritățile locale, în cadrul vizitei la Alum S.A. Tulcea. S- a discutat despre condițiile de muncă din această unitate industrială, cu istorie importantă pentru Tulcea și pentru tulceni, despre situația economică, despre solicitările sindicatelor. Sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirea față de Legea 62/2011, a dialogului social și au susținut faptul că sunt necesare modificări urgente menite să repună în drepturi depline aplicarea Contractului Colectiv de Muncă și au solicitat un dialog social real. Din răspunsurile ministrului Gabriel Petrea am reținut fptul că urmează ca forma finală a legii să fie adusă în Parlament doar după o amplă dezbatere publică și că au fost identificate câteva soluții : actualizarea sectoarelor de activitate în conformitate cu noile cerințe de pe piața muncii, stabilirea unui mecanism clar de alegere al reprezentantului salariaților, crearea unui cadru bine stabilit de desfășurare a negocierii colective, precum și stabilirea anumitor măsuri de protecție a liderilor de sindicat. Noi vom susține interesele oamenilor și vom susține modificarea reprezentativității și a modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă, introducerea Contractului Colectiv de Muncă la Nivel Național, vom dezbate și vom vota o lege clară pentru toată lumea” a declarant deputatul social-democrat Mirela Furtună după întâlnirea de la Alum Tulcea.

“Sper că vom avea o formă finală a legii săptămâna viitoare. Această formă finală va fi transmisă comisiilor de dialog social din țară, să fie o ultimă dezbatere pe această formă, apoi sper să ajungem cu ea în Parlament în cel mai scurt timp a declat ministrul Petrea care a susținut faptul că trebuie să se producă, urgent, patru modificări ale Legii Dialogului Social nr. 62/2011. Pe lângă modificarea reprezentativității și a modului de aplicare a Contractului Colectiv de Muncă a subliniat dreptul la conflict colectiv de muncă și — nu în ultimul rând — protejarea minimală a reprezentanților sindicali, care să permită construirea dialogului social și realizarea unor relații de muncă negociabile între salariați, nu transformarea lor în sclavi moderni” a precizat ministrul Consultării Publice.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com