Click pentru a te abona

Bursa de Pește Tulcea a fost inaugurată în prezența unei delegații guvernamentale conduse de premierul Viorica Dăncilă

727 Shares

Bursa de Peşte din Tulcea, obiectiv de investiţii finanțat din Fondul European pentru Pescuit, un proiect de peste 5 milioane de euro, este destinat stabilirii unui preț de referință pentru peștele pescuit din Delta Dunării.

“Resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piață concurenţială cu adevărat funcţională, având în vedere că agricultura și pescuitul contribuie semnificativ la economia județului Tulcea și asigură locuri de muncă pentru aproape 30% din populație.

Am vizitat astăzi punctele tehnologice importante pentru activitatea bursei și sala de unde pot fi urmărite tranzacționările. Ceea ce am remarcat este accentul pus pe adaptarea la cerințele de performanță ale unei burse moderne, în deplin acord cu  cerințele economiei competitive.Funcționarea bursei înseamnă comercializarea peștelui și a produselor de pește la un preț corect, calitate confirmată a mărfii și eliminarea speculei de pe piața neagră. Ajutăm astfel pescarii și fermele piscicole să-și dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă le vor putea oferi turiștilor produse pescărești cu adevărat tradiționale, pregătite din pește de proveniență locală” a declarat premierul Viorica Dăncilă la evenimentul de la Tulcea.

În acest context, gazda evenimentului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a precizat că este nevoie de actualizarea Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării pentru ca proiectele cu finanțare europeană dedicate deltei să fie cât mai multe și mai aplicate nevoilor deltei și locuitorilor săi:

Având în vedere nevoile deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, fără finanțări pe infrastructură mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor deltei. Vom avea nevoie de susținerea dumneavoastră în relaționarea cu Banca Mondială, pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: dezvoltarea turismului, a pescuitului și a agriculturii numai pe arealul Deltei Dunării și al muncipiului Tulcea. Delta este populată, trebuie să avem grijă de oamenii deltei, trebuie să găsim metodele prin care acești oameni să aibă un standard de viață normal“.

„Am ascultat cu foarte multă atenție atât lucrurile bune pe care le-ați semnalat, dar și problemele pe care le-ați ridicat. Am notat probleme existente, pentru că eu cred că rolul nostru este să intervenim și să rezolvăm cât mai multe dintre aceste probleme.

Am locuit în Deltă și iubesc Delta. Știu problemele cu care se confruntă oamenii din Deltă. Iar problemele dvs., credeți-mă, sunt problemele primarilor, sunt problemele președintelui consiliului județean, sunt problemele Ministerului Agriculturii și, în aceeași măsură, sunt problemele premierului.

De aceea, la întoarcerea la București, împreună cu dl. ministru, cu o echipă, vom analiza fiecare problemă ridicată de dvs. și, pentru că analiza nu este suficientă, vom căuta să venim cu soluții. Considerăm important nu numai să ne mândrim cu această zonă minunată a României, unică în Europa, ci să contribuim la dezvoltarea acestei zone, să ne implicăm în rezolvarea problemelor atât din punct de vedere piscicol, dar și din punct de vedere al dezvoltării localităților din această zonă. Pentru mine, este o prioritate. Și sper ca, la următoarea vizită pe care o voi face aici, în județul Tulcea, la invitația domnului președinte al consiliului județean, să pot să vin, alături de ministrul agriculturii, de ceilalți miniștri, cu soluții la problemele pe care le-ați ridicat” a mai spus premierul Viorica Dăncilă la Tulcea.

Guvernul a mai anunțat că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a optat pentru soluția funcționării Bursei de Pește din Tulcea ca punct de lucru al Casei Române de Comerţ Agroalimentar Unirea – structură nou înfiinţată în cadrul ministerului, cu capital integral de stat, orientată către atragerea producătorilor în circuitul economic reglementat și fiscalizat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com